Adrie van de Willigen oudste actieve

schaker van Dordrecht

 

- partij Huib van Namen- Adrie van de Willigen 1947

 

 

Hij was twee keer kampioen van de stad Dordrecht en speelde lang in Dordrecht 1. Adri van de Willigen is onmiskenbaar de man met de meeste jaren schaakervaring in Dordrecht. De schaakvriend van de ook in 1918 geboren C. Buddingh’ werd in 1935 lid van een Dordtse schaakclub.

Henk van Donk, die ook nog op de ledenlijst van Dordt staat, meldde zich volgens onderzoek in 1939 bij DD aan. In 1954 werd hij lid van schaakclub Dordrecht en in 1955 kampioen van de stad en vanaf dat moment speler in Dordrecht 1.

 

 

Adrie van de Willigen als toeschouwer bij Dordrecht 1 tegen Stukkenjagers 1 in maart van dit jaar

 

Buddingh’ leerde in 1930 schaken. Adrie van der Willigen speelde rond die tijd met hem schaak. Zij kenden elkaar van de gemeentelijke HBS. de school van Van Praag en de in de oorlog door verraad van een leerling omgekomen Samuel Hamburger.

 

Van de Willigen is nog in het bezit van de verlovingskaart van Kees met zijn Stientje. Hij heeft hem eens geëxposeerd tijdens een eerste Buddingh-schaaktoernooi.

 

De vraag is trouwens als Van der Willigen in 2010 75 jaar lid van dezelfde schaakclub is (in beginsel van dezelfde club want ODI ging immers met DSC in 1952 verder in schaakclub Dordrecht), wie komen daarna?