Lunchschaker Bert Braanker

verkoopt kaartjes

 

 

17.02.07

Enthousiast, betrokken. Dat is lunchschaker Bert Braanker, één van de centrale mensen achter het succes van de eerste huiskamerdag met schaken in de Dordtse Wilhelminakerk. Hij houdt van het spelletje schaak en heeft meer mensen enthousiast gemaakt zeker voor de competitie op woensdag in poffertjessalon Visser. Bert beschouwt het denkwerk op de 64 velden als een mooie afleiding voor andere maatschappelijke zaken.

 

  ,,Ik schaak omdat ik de denksport en spelletjes een zeer warm hard toedraag. Het is altijd leuk om je krachten te meten in het spel. Ik ben redelijk competitief ingesteld en wil wel altijd winnen, zonder moeite te hebben met mijn verlies. Successen in het schaken ken ik niet. Ik mag onder in de middenmoot meedraaien bij het lunchschaken en meer is niet nodig. Mijn succes is mijn deelname omdat ik dan de hectiek van mijn bijwerkzaamheden even kan ontvluchten."

Zo is Bert kerkmeester van de Wilhelminakerk aan de Dordtse Blekersdijk.  ,,Schaken in de Wilhelminakerk is een activiteit die past in mijn streven om deze kerk meer in de maatschappij te laten staan als huiskamer voor kerkleden, maar ook voor buitenstaanders, zonder dat het een sociëteit wordt", aldus de lunchschaker.

 

Bert zorgde ook op 11 maart 2006 voor de eerste editie van het evenement Dordtissimo. Mensen kunnen meezingen in een Passion en in de avonduren was er de uitvoering. Dominee/dirigent Ries van der Zouwen maakt het geheel als stimulator voor de uitvoerenden mogelijk. Bert is druk bezig met zaterdag 10 maart 2007, de tweede uitvoering van het feest DORDTISSIMO.

 

,,Dit keer zal de Johannes Passion van J.S. Bach in zijn geheel ten gehore worden gebracht, waarbij wellicht zelfs enkele koralen door het publiek kunnen worden meegezongen. In dat geval mogen we met recht spreken van een meezing-Passion. Het gerenommeerde Dordtse Kamerorkest zal ook dit keer weer haar kwaliteiten inzetten om deelnemers tot grote hoogte op te stuwen.  Net als bij de Messiah vorig jaar zal er weer een koor van zo'n 200 zangers geformeerd worden en zal na een dag hard repeteren een prachtige passion op de planken worden gezet.

Met twee noviteiten:
- integrale uitvoering van de Johannes
- het publiek krijgt gelegenheid om een aantal koralen mee te zingen
Het belooft een geweldige belevenis te worden, een uitdaging voor muzikanten, zangers en organisatoren", aldus Bert.

De uitvoering vindt plaats op 10 maart a.s. om 19.30 uur.

Inlichtingen via: A.V. (Bert) Braanker
Rozenhof 20 Tel.: 078 631 15 25
Email:
dordtissimo@hotmail.com

 

www.tomsschaakboeken.nl