Jaap Mol is recordhouder

kampioenschappen De Willige Dame

 

 

29.11.19 Jaap Mol in memoriam


Al meer dan twintig jaar speelt Jaap Mol schaak bij de Willige Dame in zijn poffertjessalon Visser. Hij is recordhouder kampioenschappen: Tien keer!  Daarnaast eindigde hij altijd hoog in snelschaak-toernooien, al alle jaren.

Jaap is dus iemand, die hoort in de eregalerij van bijzondere schakers. Hij is een voorbeeld voor een maatschappelijk betrokken ondernemer: JAAP MOL Hij is eigenaar van VISSERís poffertjessalon aan de Groenmarkt nabij het Scheffersplein. Een naam in de Dordtse horecawereld.

 

Schaker Jaap Mol

 

Jaap behartigde in het verleden zowel in het bestuur van de horecabond als in de adviesraad voor de detailraad ondernemersbelangen. Jaap doet dat op een zeer betrokken wijze met een goed onderbouwde eigen visie.

Als horecaman is hij in de horecawereld in Dordrecht al bijna veertig jaar actief.

Zijn eerste stappen combineerde Jaap met zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, maar vlak voor zijn afstuderen kon hij samen met Frans van der Leeden eigenaar worden van poffertjessalon Visser, een instituut op zichzelf, waarin traditie hand-in-hand gaat met gastheerschap.

 

 

Jaap Mol in VISSERís

 

Vanuit deze rol is hij zeer betrokken bij het wel en wee in zijn directe woon- en werkomgeving.

Zo draagt hij ook zijn steentje bij aan aktiviteiten rond het Scheffersplein, het terrassenplein in Dordrecht.

 

Daarnaast heeft hij zijn sporen als organisator verdiend.

Zo was Jaap Mol oprichter en voorzitter van de (niet meer bestaande) hondenbelangenvereniging De Gebeten Hond, die in het verleden probeerde op eigen wijze een balans te vinden tussen de belangen van de gemeenschap en de belangen van de honden en hun eigenaren.

Hij was twintig jaar lang de dragende kracht van het teamklaverjas-kampioenschap, dat onder de naam De Dordtenaar Cup veel bekendheid genoot. In zijn zaak staat een grote rij van bekers als illustratie van activiteiten die hij voor en met zijn bezoekers opzet of heeft opgezet.

 

JAAP heeft een grote hobby: de schaaksport. Hierin is hij zeker veelzijdig actief.

Al bijna twintig jaar verleent hij de schaakclub de Willige Dame gastvrijheid in zijn zaak aan de Groenmarkt. Jaap is recordhouder in het kampioen-schap van de Willige Dame en was tevens het vaakst snelschaakkampioen van zijn club. Als penningmeester/ secretaris/ wedstrijdleider intern en extern is hij een onmisbare factor in het succes van de schaakclub, die meer een gezellige schaak-sociŽteit kan worden genoemd. Op papier (ELO-rating) behoort Jaap tot de sterkste spelers van de Willige Dame.

 

Jaap Mol voor de bar in VISSERís Poffertjessalon

 

Kortom: Jaap Mol is een zeer betrokken burger met ziel voor de stad en de mensen. Hij verdient een schouderklop.

 

hb