Jan Jaap Janse weer op bekerjacht in Sliedrecht.......

 

image004

 

De Alblasserwaard en Dordrecht zijn Jan Jaap Janse (foto links) aan het hart gebakken. De voorzitter van de schaakvereniging Paul Keres in Utrecht zette dan ook zijn eerste schaakstappen bij Alblasserdam en Groothoofd in Dordrecht. Spelen op niveau en gezelligheid gaan bij hem hand-in-hand.

 

Het Alblasserwaardtoernooi, dat nu voor zaterdag 31 maart op de kalender staat, heeft hij al drie keer gewonnen. Hij mag dan de wisseltrofee nu houden. De organisatie van het Alblasserwaardtoernooi zegt bij monde van hoofdscheidsrechter Mark van Hulst op zoek te zijn naar een Jan Jaap Janse passende beker... In Utrechtse kringen gaat het verhaal dat Jan Jaap al boven de vijfhonderd bekers thuis in de kasten heeft staan. Als er weer eentje bij komt, moet die wel speciaal zijn", aldus Van Hulst. Op de site FORUM van www.Utrechtschaak.nl worden de schaakavonturen van de bekende schaker in Utrechtse kringen altijd gevolgd.

Zijn bezoek aan de Drechtstreek komt niet uit de lucht vallen.

 

Jan Jaap Janse zegt vaak te komen schaken in de streek, waar hij begon, omdat hij graag op bezoek gaat bij zijn opa en oma. JJJ gaf dat ook aan, toen hij op 30 december 2006 bij het eerste Hoogendoorntoernooi binnen wandelde. Hij won ook in de Dordtse Wilhelminakerk. Zijn naam staat al genoteerd voor de tweede aflevering op 29 december.

 

JJJ, zoals hij ook wel wordt aangeduid, maakte jarenlang het clubblad van de inmiddels opgeheven Dordtse club Groothoofd. In Groothoofdstuk hield hij weleens een pleidooi voor meer samenwerking tussen Groothoofd en de Willige Dame.

Groothoofd is, na 24 jaar, gestopt en opgegaan in schaakclub Dordrecht. De Willige Dame is gebleven als schaaksoos.

 

Jan Jaap Janse past bij de formule van het Alblasserwaardtoernooi. Meedoen is daar belangrijker dan winnen. Sommige deelnemers maken op voorhand hun eigen beker om te laten zien, dat zij met iets kunnen komen en met iets naar huis kunnen gaan. De organisatie van het evenement heeft nu de ambitie uitgesproken om weer eens minstens honderd deelnemers te halen. Voor JJJ zal er in elk geval een speciale beker zijn en mocht hij niet de vierde keer winnen, dan blijft de JJJ een jaar in de kast van Sliedrecht staan en krijgt zijn opvolger een andere bokaal.

 

Meer nieuws op de site van Schaakclub Sliedrecht

 

www.tomsschaakboeken.nl