In memoriam Jan Sulman 1949 – 2020

Op deze site meer over Jan Sulman

 

Jan Sulman in betere dagen

OOSTERHOUT/SLIEDRECHT
Het kwam niet helemaal als een verrassing, maar als het dan echt gebeurt, is het een enorme klap. Na een lange, uiteindelijk ongelijke strijd, is onze grote schaakvriend Jan Sulman op zondag 1 maart 2020 overleden. In een partij die je niet kunt winnen, wist Sulman het lang vol te houden en wel met een kracht en positiviteit, die alleen maar waardering verdient.

 

Schaakpromotor Sulman kwam zo’n 10 jaar geleden naar Schaakvereniging Sliedrecht om te schaken op niveau, zoals hij dat zelf noemde. Maar vooral het sociale gebeuren bij Slliedrecht sprak Jan enorm aan. Zeker toen Jan een TIA had gekregen bleek hoe belangrijk een goede sfeer en schaakvrienden zijn. Wekelijks werd Jan in Oosterhout opgehaald en weer thuis gebracht, zodat hij toch elke week zijn partij kon spelen bij Sliedrecht.

 

En dat sociale gebeuren bleek ook de afgelopen jaren waarin Jan vocht tegen die vreselijke ziekte. Ken merkend daarbij is het enorme bord dat bij hem in de huiskamer staat met alle goede wensen van de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat gaf hemde kracht om niet op te geven, integendeel. “Ook al sta je slechter, je kunt altijd nog winnen” was zijn motto.

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: https://lh6.googleusercontent.com/vsZyoASZJOnDxcCOZD0smW5sUAVBZxFmcbwDG-GOsfrrkibyixNYr4wEYOSiTFJifzFLnuWNsrTPRl33OSiHZAAKZxwdmyQThqOdUwW1wlXHgX2Tl6JC0s6N-MAdu2nFQb5YRCMXybW09Brjzg

 

Schaker Jan Sulman


Als schaker was Sulman er één waar je rekening mee moest houden. Theoretisch zeer goed en altijd aanvallend. Mede door zijn schaakkracht is het derde team van Sliedrecht zo hoog gekomen.

Als mens had Jan louter vrienden binnen Schaakvereniging Sliedrecht en ver daarbuiten. De Sliedrechtse jeugd liep met hem weg en nam hem vaak mee naar toernooien. En als initiator van het kroegentoernooi in Oosterhout zorgde hij voor de juiste sfeer.

En als je ergens mee zat, Jan hielp altijd. Als mensen-mens wist hij telkens de juiste toon te zetten.

Onze gedachten gaan uit maar zijn vrouw Marleen, kinderen en kleinkinderen.

De uitvaart van Sulman zal op maandag 9 maart plaatsvinden. Nadere informatie volgt.
Op de clubavond donderdag 5 maart zal op waardige wijze aandacht worden besteed aan het overlijden van de prachtige mens dat Jan Sulman was.
De Koning van Brabant, de trotse bijnaam van Jan, zal voor altijd ontbreken op de club- en feestavonden van Schaakvereniging Sliedrecht.

Wat zullen we een goede schaker, maar bovenal een geweldig mens gaan missen.

Het bestuur van Schaakvereniging Sliedrecht