Jerry van Rekom,

Schaker, schrijver, organisator enz.

 

24.11.10 Schrijver Jerry van Rekom doet alleskunner Jerry van Rekom tekort


schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

Schrijver Jerry van Rekom vergeet

kampioen Jerry van Rekom

 

 

 

24.11.10 (door Hans Berrevoets)

SLIEDRECHT/DORDRECHT – Het is tijd voor een kleine onthulling en zo brengen we een eresaluut aan een uitzonderlijke schaakorganisator! Het compliment heeft een verhaal. Tom van Bokhoven van de site www.tomsschaakboeken.nl heeft veel foto’s ingeleverd voor het prachtige geschiedenisboek rond 75 jaar schaakclub Sliedrecht. Acht foto’s gingen mee. Inhoudelijk is het een mooi boek geworden, dat op de site van de RSB en bij www.tomsschaakboeken.nl is  besproken.

 

Eén detail verdient persoonlijke aandacht. Tom heeft één mooie foto ingeleverd, die niet is geplaatst. Die foto behoort echter toch zichtbaar gemaakt te worden.

Jerry van Rekom, de grote motor achter veel schaakzaken, verdient toch ook een staatsieportret. Ik zou zeggen: al staat dan zijn naam natuurlijk terecht op de voorkant!

 

Daarom nu zo aandacht voor de zesvoudig kampioen van Sliedrecht. In het boek had deze foto het bij schrijver Jerry van Rekom niet gehaald bij het artikel over de clubkampioen Jerry van Rekom  

 

Lezers: Het is aan te bevelen deze foto nu uit te printen en op te nemen bij de pagina’s over kampioen Jerry, immers anderen die kampioen werden zijn in het boek toch ook in beeld gekomen.. Zo hebben we er een beeld bijgelegd!

 

In de RSB hall of fame staat Jerry ook genoemd. Dat  heeft als (niet geactualiseerde) tekst:

 

Rekom van Jerry (Sliedrecht). Bestuurslid met als portefeuille PR, medewerkeren Hoofdredacteur van Schakend Sliedrecht (1980-heden). DE MAN VAN OPENING DE LEEUW, zowel in de zwarte als in de witte variant zijn er wereldwijd aanhangers. Leerling van de meester Leo Jansen, die hij ontmoette op scholengemeenschap de Lage Waard in Papendrecht.. Jerry was rond 1995 de centrale figuur, die de aanstoot gaf van de vertaling van de kennis die Jansen en anderen hadden opgedaan met het spelen van d6 in nieuwe varianten. Inmiddels heeft hij wereldwijde contacten over de Leeuw via internet opgebouwd. Van Rekom is ook de motor achter nieuwe vormen van schaakpromotie, zoals tgv het zeventig jarig bestaan van Sliedrecht (2005) een nieuw totaal programma. Verder vindt hij nog tijd voor activiteiten in het belang van jeugdschaak. Hij is tevens medewerker geweest van het blad de Spiegel van de RSB. Erelid van Sliedrecht.

 

www.tomsschaakboeken.nl