Mooi Dordrecht van

schaker Paul de Roos

 

-      08.10.2007  Scheffersplein via Paul de Roos

-      27.08.2007  Historisch beeld van de Wolwevershaven

 

 

Scheffersplein via Paul de Roos in beeld

 

 

Schaker/kunstenaar Paul de Roos (bijna 70) maakt mooi werk. Het Scheffersplein in Dordrecht, waarop vanaf 1862 het standbeeld staat van schilder Ary Scheffer, is door hem mooi gevangen.

 

Schaaksociėteit De Willige Dame is op dinsdagavond te vinden in poffertjessalon Visser. Dat is links te vinden zeg maar achter de lantaarnpaal. Geheel links op de hoek zit nu stripwinkel Sjors. Tot 1975 was er het Dordtsch Dagblad te vinden, voordat het werd opgenomen in Trouw.

 

Visser heeft een traditie die terug gaat tot 1932. Inderdaad mag je 2007 een jubileumjaar noemen. Het Scheffersplein vertegenwoordigt toch een beetje, ook als een brug over de Voorstraatshaven, een stukje Dordt geschiedenis. Over dit plein liep in 1877 ook Vincent van Gogh.

 

Voor wie minder thuis is in de stad: De Roos legde dit vast met warenhuis V. en D. enkele horecagelegenheden in de rug. Juist met het jubileum van Paul op komst, is het treffend aandacht te besteden aan zijn werk.

 

Hij en zijn werk zijn ook te vinden op internet via:

http://www.paulderoos.nl/stadsgezichten.php

 

 

 

Historisch beeld van de Dordtse Wolwevershaven

 

 

Een historisch beeld van de Dordtse Wolwevershaven. Schaker Paul de Roos (de Willige Dame) legde het vast. Johan Went zit het dichtst bij dit uitzicht. Ook voor Gerrit de Wolf, Kees van 't Hoff, Aart Camijn en Jaap Mol is dit mooi Dordt op loopafstand. Het is kenmerkend werk voor Paul de Roos, die volgend jaar (2008) zijn zeventigste verjaardag hoopt te vieren.

 

In Visser, de huiskamer van de Willige Dame, is ook een mooie tekening te vinden van het fraaie pand aan de Groenmarkt 9, waarin de poffertjessalon al 75 jaar gevestigd.

 

Paul de Roos speelt extern in het tweede team van de Willige Dame en is een bekende Dordtenaar in de binnenstad. Vooral zijn samenwerking met stadsdichter Jan Eikelboom heeft zijn bekendheid vergroot. 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl