Peter van der Laars overleden

1938 - 2020

 

Peter van der Laars In memoriam

 

Langzamerhand begint het door te dringen: Peter van der Laars is er niet meer. Niet meer in zijn familie, niet meer in zijn bedrijf, niet meer in het Dordtse schaakleven en niet meer in het Klockelaerschaak.

 

Peter was een echte plezierschaker die geen donderdag oversloeg. Altijd in voor een praatje, een geintje of een gesprek.

Peter laat een heel groot gat achter dat niet meer te dichten valt. We zullen zijn warme, hartelijke aanwezigheid heel erg missen.

 

Graag wil ik hier Kok Kraaijeveld en Ton Slagboom bedanken voor de voortdurende inspanning om de ”Peter van der Laars Schaakplaats”, ook als blijvende herinnering aan Peter, in het centrum van Dordrecht, in de Waag, te realiseren. Afgelopen Zaterdag is daar weer gebruik van gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter van der Laars Schaakplaats feestelijk geopend

14.06.20 KK

Zaterdagmiddag 13 juni is in het centrum van Dordrecht op feestelijke wijze en met gepaste publieke belangstelling door wethouder Piet Sleeking de “Peter van der Laars Schaakplaats” feestelijk geopend en in gebruik genomen.

 

 

Vanaf nu kan er op de Waag iedere zaterdagmiddag in de openlucht geschaakt worden. Als er voldoende vrijwillige begeleiders beschikbaar zijn (het gaat om drie tot vier uur per speelmiddag) dan kunnen we op meerdere dagen van de week spelen en ook tijdens bv. een evenement.

 

 

 

Foto´s Ben van Bloppoel:

 

   

 

 

       V

 

 

 

        

 

 

 

N.B. Op Facebook staan veel foto’s genomen door Mark van Hulst