Limburg herontdekt vergeten kampioen

 Pierre Smeets

Meer Pierre Smeets

 

meer(schaak)nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

02.09.12 

 

 

 

Pierre Smeets: links in de beslotenheid van Poffertjessalon VISSER,

rechts in de schijnwerpers bij TATA 2012.

(foto’s tom van bokhoven)

 

Hij leek te zijn vergeten de jeugdkampioen van Limburg uit 1969! Het Limburgs Dagblad in de persoon van journalist Frank Clevers, de vader van Ad/De Dordtenaar journalist Richard Clevers, bracht na 43 jaar (!) de historie weer in kaart van een schaker die in 1969 in Oostvoorne ook mee deed in het jeugdkampioenschap van Nederland. We schrijven nu over Pierre Smeets, die vanaf 1980 als schaker in Dordrecht actief is. Hij speelde eerst voor Groothoofd en inmiddels al heel veel jaren voor schaaksociëteit de Willige Dame.

Frank Clevers bracht het verhaal in een aantal afleveringen terug in het collectief schaak) geheugen van Limburg. Zijn rubriek is niet alleen in de krant te volgen, maar ook via de schaaksite van Limburg.

 

Pierre Smeets was afgelopen seizoen de belangrijke puntenmaker voor De Willige Dame 1 tijdens het korte debuut (één seizoen) in de KNSB-competitie. Het team heeft veel ervaring opgedaan om komend seizoen, vanaf 24 september, weer goed mee te doen in de promotieklasse van de RSB! Tussen haakjes: Een zware competitie en daarom begint de interne competitie van De Willige Dame al op 4 september om 20 uur in Poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt in Dordrecht.

 

Pierre haalde meermalen clubtitels en was buitengaats ook succesvol.

In afleveringen staat daarover genoeg in Limburg te lezen:

 

Limb Dagbl 12_08_15

Limb Dagbl 12_08_22

Limb Dagbl 12_08_29

Limb Dagbl 12 09 05

 

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl