Schaker Stan Rietstap op internet

 ruim in beeld

 

 

De Dordtse Schaaksociėteit De Willige Dame is nauw verbonden met Kunstenaar/ schaker/ beeldhouwer STAN RIETSTAP (geboren 1944).

Hij behoort tot de sfeermakers van de club/ soos.

Daarnaast geeft Stan de schaaksoos een gezicht mee. Hij heeft jarenlang voor het beeld gezorgd dat een clublid krijgt als hij (of eventueel in de toekomst eens zij) voor de eerste maal de titel pakt. Momenteel is hij door het symbool heen, maar wie een beeldje thuis heeft weet, dat Stan de kunst verstaat om de naam de willige dame op een speelse wijze te verbeelden, zodat een ieder werkelijk iets kan toevoegen aan zijn interieur thuis.

 

VEELZIJDIG

Stan is een veelzijdig schaker en een veelzijdig kunstenaar. De beelden op internet spreken voor zichzelf......Wie de creativiteit van Stan eens wil proeven, kan het beste zijn naam intikken op een zoekmachine zoals www.google.nl

 

SITE

Hij heeft een nieuwe eigen site in voorbereiding, maar er is op allerlei manieren al genoeg te genieten.

Stan heeft een eigen schaakstijl en daarmee weet hij zijn tegenstanders en soms zichzelf ook wel te verrassen. KEES van "t HOFF moest eens een gehele doos sigaren aanspreken om STAN uiteindelijk weg te kunnen zetten. Tegen toppers staat STAN ook wel gewonnen, tot genoegen van zijn fans. Hij weigert dat alleen soms te zien, zodat een topper nog weet weg te komen. Stan is ook een liefhebber van de externe competitie en de wedstrijd tegen Overschie 3 (2 februari 2007) staat al weer in de boeken.

 

 

RIETSTAP

Toen Stan voor de eerste maal extern won in Spijkenisse en tegen Spijkenisse, was hij gelijk de enige van de club die met een punt kon vertrekken. Op de site van de RSB werd de overwinning niet toegeschreven aan STAN RIETSTAP maar aan STAN RIETSAP. Deze naam is daarna wel blijven hangen als ode aan Stan.  Het kan ook andersom. In de RSB loopt ook een speler rond, die nog precies weet dat hij in de externe competitie mocht debuteren tegen STAN RIETSTAP. Stan was vriendelijk en behulpzaam. Zijn tegenstander herinnert zich de eerste ontmoeting nog goed, vooral ook omdat hij op zo'n fijne manier van Stan een punt kon winnen en het bleef gewoon een gezellige avond. Stan PR$ dus, want die speler wil misschien daarom nog weleens intern bij de willige dame in actie komen. Schaken is dus meer dan houtjes schuiven bij Stan maar vooral mensen ontmoeten in een bijzondere sfeer.