Wim Harms is overleden

 

Dordrecht 5 juni 1937 – Dordrecht 21 december 2011

 

 

 

- In memoriam

- Een herinnering in beelden  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zojuist bereikte ons het verschrikkelijke bericht van het plotselinge overlijden op woensdag 21 december, van onze schaakvriend Wim Harms.

Wim was, naast andere terreinen waarin hij actief was, b.v. als koorzanger en de verzorging van radioprogramma’s met klassieke muziek, een enthousiaste en niet weg te denken deelnemer aan het Dordtse schaakleven. Hij was lid van de Schaakclub Dordrecht en heeft het afgelopen jaar ook meegedraaid met het schaken in de Klockelaer. Hij nam ook regelmatig deel aan b.v. de Open Nederlandse Kampioenschappen in Dieren en andere toernooien. Zo zou hij a.s. dinsdag mee gaan doen aan het 6de Pank Hoogendoorntoernooi.

We wensen zijn broer Aart en verdere familie veel sterkte.

 

23.12.11 Tom van Bokhoven

 

De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 29 december om 15.30 uur in de aula van crematorium Essenhof, Nassauweg 200 te Dordrecht.

Na de plechtigheid is er gelegenheod tot condoleren.

 

Hans Berrevoets:

 

Wim Harms is lang bij de schaaksport betrokken geweest en staat ook in de eregalerij van de RSB. Groenoord, Dordrecht, Sliedrecht, Groothoofd waren clubs, waar hij langere of kortere tijd heeft geschaakt. Historisch gezien is de volgende mededeling op de RSB-site eregalerij ABC van belang: ,, Initiatiefnemer Groenoord, examinator schaakdiploma's, organisator Bedrijfsschaakcompetitie.”

 

Jerry van Rekom:

 

Wim is nog een paar jaar lid geweest van Schaakvereniging Sliedrecht. In 2003 speelde hij zelfs in het derde team van Sliedrecht. Ook was hij als examinator bij de jeugd actief door het afnemen van examens voor de verschillende stappen. Als oud-onderwijzer was hij streng, maar rechtvaardig.

Ook heeft in het seizoen 2003/2004 het bedrijfsschaak in de RSB nieuw leven ingeblazen. Samen met de eveneens overleden Jan de Graaf was hij de organisator.

 

Uit de archieven blijkt ook dat hij een paar keer heeft meegedaan aan het Fokkertoernooi, maar ook aan het Alblasserwaardtoernooi.

 

Al met al een gemoedelijk mens, die we op vele schaaktoernooien zullen moeten missen.

 

 

Cletus Thuraisingham:

 

Veel mooie herinneringen
verzachten ons verdriet.
Voorgoed uit ons midden,
voor altijd in ons hart.
 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl