Keramiekmarkt Dordrecht

Zondag 7 Oktober 2018

11.00 - 17.00 uur

 

02.10.18 

Komende zondag vindt er op het Statenplein de 19e editie 'Keramiekmarkt Dordrecht' plaats.

Ruim zestig keramisten uit heel Nederland, BelgiŽ en Duitsland tonen hier de meest prachtige kunstvoorwerpen, beelden, gebruiksvoorwerpen en sieraden van keramiek.

 

 

 

Bekende namen onder de keramisten zijn Ans Vink , Ghislaine van Tongeren, Caroline Peeters en Marlies Jetses. De firma Artilex uit Geertruidenberg biedt bezoekers materialen en gereedschappen, waarmee liefhebbers zelf de hand aan de klei kunnen slaan. Er is ook een draaister en een kinderkraam waar jong en oud zich kunnen uitleven. 

 

Het Statenplein is al jaren het historisch decor voor dit oude ambacht. De organisatoren Bert Braanker (de Kleister) en Gerreke van Veen (KunstAtelier ECRU) zijn blij met deze mooie plek in het hartje van historisch Dordrecht. "Het Statenplein is een plein met een heerlijke sfeer en karakter, midden in de stad, tussen de bomen en oude pandjes met uitzicht op ons prachtige Hof."

 

De deelnemers zijn op kwaliteit en diversiteit geselecteerd. Dat betekent voor de bezoekers een ruim aanbod van heel veel bezienswaardigheden en koopwaar. Onze website biedt u al een voorproefje: www.keramiekmarktdordrecht.nl

De markt is gratis toegankelijk en open van 11.00 tot 17.00 uur††††††††††††