Tuinvereniging Kringloop

21.12.18 Snoeicursus Fruitbomen Tuinvereniging Kringloop

17.09.18 Sluiting Zomerseizoen

22.07.18 Welkom bij Tuinvereniging Kringloop

 

Fruitbomen snoeicursus bij
Tuinvereniging Kringloop

21.12.18 TK
De winter is het ideale moment voor alle tuinklussen waar je de rest van het jaar niet aan toe gekomen bent. Het snoeien van fruitstruiken en fruitbomen is typisch zon klusje. Omdat dit snoeien toch aardig specialistisch is, worden de nieuwe leden bij Tuinvereniging Kringloop hierbij door de meer ervaren collega's geholpen met een snoeicursus.


De snoeicursus is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het snoeien van fruitbomen of het gewoon leuk vindt om hiermee bezig te zijn. Deze keer is iedereen welkom, zowel van binnen als buiten de vereniging. Voor niet-leden geldt een bijdrage van 7,50.

De snoeicursus is gericht op het onderhoud van appels- en peren bomen omdat deze in de winter gesnoeid worden. De snoeiperiode van steenvruchten (pruimen en kersen) ligt aan het eind van de zomer, maar ook vragen over deze boomsoorten zijn tijdens de cursus van harte welkom.

Deze winter wordt de snoeicursus gehouden op 12 en/of 26 januari 2019 (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) op het terrein van Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht.
We starten om 10:30 uur met een kop koffie of thee en de instructie die ongeveer een half uur duurt. Na de instructie gaan we zelf aan de slag op het algemeen terrein, of op het eigen bomenlandje. We sluiten om 12:30 uur af met een kopje soep bij het kampvuur. Wie er daarna nog vragen heeft mag gerust langer blijven.

Graag indien mogelijk je eigen snoeigereedschap meenemen (handzaagje, snoeischaar, takkenschaar). Je krijgt een snoei-instructie kaart om als geheugensteuntje te bewaren.

Mail voor meer informatie en opgave voor de snoeicursus met webmaster@tuinverenigingkringloop.nl of kijk op http://www.tuinverenigingkringloop.nl

 

 

Zomerseizoen sluiting bij Tuinvereniging Kringloop

 


17.09.18

Altijd al een moestuin willen hebben, of houd je gewoon van lekker buiten bezig zijn?

 

Tuinvereniging Kringloop ligt aan de rand van Dordrecht, ingebed in de natuur van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Wanneer je de poort door gaat bij de ingang aan de Wieldrechtse Zeedijk, laat je de stad achter je en kun je direct genieten van de rust, de natuur en de ontspanning. Wees dan ook niet verbaasd als je op een van de tuintjes ineens oog in oog staat met een ree of fazant.


Bij deze vereniging wordt gifloos en zonder kunstmest getuinierd. Waarom? Natuurlijk omdat het gezond is voor jezelf en voor de natuur, maar ook omdat er niets zo lekker smaakt als een bietje of worteltje dat de tijd heeft gehad om langzaam te groeien in de volle Hollandse kleigrond.
Is je interesse gewekt en wil je zelf eens een kijkje komen nemen op het prachtige tuinencomplex van de Kringloop? Kom dan langs op 29 september, wanneer de leden gezamenlijk het zomerseizoen afsluiten. Je bent van harte welkom voor koffie met een lekker stuk appeltaart en de leden vertellen je graag meer over het terrein
Van 10 tot 12 uur zijn er rondleidingen, verzamelen bij de schuur.


Kinderen zijn van harte welkom in de eigen speelhoek met trampoline en ook wordt er deze dag voor een zacht prijsje fruit verkocht uit eigen boomgaard. Komt deze dag je niet uit, dan ben je ook welkom voor een rondleiding of een gezellig bakje koffie op n van de reguliere onderhoudsdagen, deze zijn dit jaar nog op 6 of 27 oktober om 10 uur.

Kijk voor meer informatie op de website http://www.tuinverenigingkringloop.nl of mail naar tuinverenigingkringloop@gmail.com.

 

Welkom

Welkom bij Tuinvereniging Kringloop

22.07.18


Bij Tuinvereniging Kringloop in Dordrecht aan de Wieldrechtse Zeedijk wordt met respect voor de natuur getuinierd. We onderhouden met zn allen de gemeenschappelijke voorzieningen tijdens werkochtenden. Deze zijn 10 maal in het jaar, op zaterdag van 9:30 tot 11:30 uur. Na afloop drinken we gezellig samen koffie en zijn buurtgenoten van harte welkom om aan te schuiven. Wilt u graag meer weten en zien? Kom dan om 10 uur voor een rondleiding, verzamelen bij de schuur.

Dit jaar zijn er nog onderhoudsdagen op 4 augustus, 1 september en 6 en 27 oktober.

Kijk voor de actuele data op onze website.
http://www.tuinverenigingkringloop.nl > Tuinonderhoud
of stel uw vragen aan onze secretaris:
tuinverenigingkringloop@gmail.com