Open Huis Ontmoetingskerk 2019-1

elke 2e en 4e woensdag van de maand

van 10.00 tot 12.00
+

InloopHuis Ontmoetingskerk

(iedere 1e en 3e zaterdag van de maand)

en andere activiteiten

Bussen  lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein

 naast de kleine Jumbo

AGENDA:

23.01.19 Leven op stand rond 1900. Wyke Sybesma –Museum van Gijn- vertelt hierover

19.01.19 Inloophuis zaterdagmiddag 19 januari van 13.30 – 15.30 uur

09.01.19 Percival Stubbs “Rome onder de grond” * harpspel door Minou den Hals

05.09.19 INLOOPHUIS van 13.30 tot 15.30 uur

 

KIJK HIER VOOR PLANNING HELE PROGRAMMA 1STE HALFJAAR 2019

ARCHIEF

 

omerusHomerus

 

 

Leven op stand rond 1900.

in Open Huis Ontmoetingskerk 23 januari

 

Woensdag 23 januari is er weer een Open Huis ochtend in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Deze ochtend geeft Wyke Sybesma, conservator kunstnijverheid & wooncultuur bij Museum Van Gijn een lezing met de titel Leven op stand rond 1900

Hoe leefde men in die grote statige huizen die in Dordrecht aan de Singels en havens staan? Wanneer je bij Simon van Gijn werd uitgenodigd, werd de gast binnengelaten door een dienstmeisje. Hoe was het leven achter de voordeur van het huis aan de Nieuwe Haven 29? Wie woonde er? Wie deed er het huishouden? Hoe leefde men daar? In de lezing krijgt men van alles te horen over het reilen en zeilen van een huishouden op stand, over het dineren bij kaarslicht en over de regels der wellevendheid.

Vanaf 9.45 uur is iedereen van harte welkom. U wordt gastvrij ontvangen met thee of koffie en wat lekkers. De presentatie begint om 10.15 uur en de ochtend loopt door tot 12.00 uur.

Er is gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten. De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan Het Lunenburgplein.

 


InloopHuis, zaterdagmiddag 19 januari 2018

van 13.30 – 15.30 uur (iedere 1ste en 3de van de maand)

Ook in het nieuwe jaar kunt u de Ontmoetingskerk op zaterdagmiddag in lopen voor een kop koffie, een praatje, een bezoek aan de tentoonstelling van Kerk en Hobby of om een kaars aan te steken.  
Wanneer u op zoek bent naar een ander boek, kunt u in de boekenruilkast eens kijken of er iets van uw gading bij zit.

Het InloopHuis is een open en gastvrije plek voor vaste bezoekers en voor hen die zomaar binnenlopen. Zonder aanmelding vooraf bent u van harte welkom, elke 1e en 3e zaterdag in de maand. Alvast vermelden we u dat op 2 februari, het eerstvolgende InloopHuis, een eenvoudige lunch gebruikt kan worden voor wie interesse heeft. Voor € 1,50 eet u gezellig met anderen een kop soep en brood. Weet u welkom.  

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

 

Open Huis Ontmoetingskerk op 9 januari met ‘Rome onder de grond’ en harpspel.

 

Woensdag 9 januari zal het eerste Open Huis van 2019 plaatsvinden. Het is inmiddels traditie geworden dat de eerst keer in januari zal worden ingevuld door Percival Stubbs, deze keer met een presentatie over opgravingen in Rome en wat die vertellen over het leven van de oude Romeinen. Percival heeft de meest bijzondere plekken mogen bezoeken en weet op een boeiende manier de toehoorders mee te nemen de geschiedenis in. Dit alles zal weer worden omlijst met prachtig harpspel door Minou den Hals. Haar buitengewone virtuositeit en muzikaliteit maken elk optreden van haar een bijzondere belevenis.

 

Iedereen is van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 (naast de kleine Jumbo supermarkt). Vanwege het goed laten uitkomen van klank van de harp wordt de presentatie in de grote, verwarmde, zaal van de kerk gehouden. Koffie en thee met een nieuwjaarslekkernij worden in de ontmoetingsruimte gepresenteerd. Er is inloop vanaf 9.45 uur en de ochtend duurt, onderbroken door een pauze, tot 12.00 uur.

De toegang is vrij. De bussen van lijn 5 en 7 stoppen aan het Lunenburgplein voor de ingang van de kerk.


InloopHuis

Zaterdagmiddag 5 januari 2018

van 13.30 – 15.30 uur

(iedere 1e en 3e zaterdag van de maand)

 

Ook in het nieuwe jaar kunt u de Ontmoetingskerk op zaterdagmiddag in lopen voor een kop koffie, een praatje, een bezoek aan de tentoonstelling van Kerk en Hobby of om een kaars aan te steken.
Wanneer u op zoek bent naar een ander boek, kunt u in de boekenruilkast eens kijken of er iets van uw gading bij zit. Het InloopHuis is een open en gastvrije plek voor vaste bezoekers en voor hen die zomaar binnenlopen. Zonder aanmelding vooraf bent u van harte welkom, elke 1e en 3e zaterdag in de maand.

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

 

 

 

Websites Dordtse kerken etc.

 

www.dewilhelminakerk.nl

 

Wilhelminakerk

www.geloofindordrecht.nl 

Gereformeerde Kerkbode 2009

 

www.grotekerk-dordrecht.nl

Grote Kerk

 

www.katholiekdordrecht.nl

Katholieke parochies

 

www.kerkenvandordrecht.nl

Gezamenlijke kerken

 

www.rvkdordrecht.nl 

Raad van Kerken

 

www.waalsekerken.nl

 

Waalse Hervormde Gemeenten