Ontmoetingskerk

Open Huis 2019-2

elke 2e en 4e woensdag van de maand

van 10.00 tot 12.00

+ InloopHuis

(iedere 1e en 3e zaterdag van de maand)

en andere activiteiten

Bussen  lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein

 naast de kleine Jumbo

AGENDA:

11.12.19 Open Huis: In Kerst- en wintersfeer. Inloop vanaf 09.45

07.12.19 Inloophuis Zaterdag 7 december vanaf 13.30 uur

27.11.19 Open Huis: Interactieve Workshop “God in de Supermarkt

16.11.19 Inloophuis Ontmoetingskerk vanaf 13.30 uur zaterdag 16 nov.

13.11.19 Open Huis 13 november: Presentatie  “Slaap, dromen en God”

23.10.19 “Patiëntveiligheid in ziekenhuis.” Open Huis 23 oktober

19.10.19 Inloophuis Ontmoetingskerk van 13.30 tot 15.30

09.10.19 Open Huis met trouwambtenaar Gijs Zonnenberg

06.10.19 Jongerendienst zondag 6 oktober 10 uur

25.09.19 Dinie en Koos Roozenboom over Stichting dAk Albanië

11.09.19 Open Huis met FILM over vakantie in Zwitserland

21.08.19 Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien

03.08.19 Inloophuis: Zaterdagmiddag lunchen in de Ontmoetingskerk

20.07.19 Inloophuis Zaterdagmiddag van half 2 tot half 4

17.07.19 Zomer Open Huis vanaf 09.45

06.07.19 Zaterdagmiddag Inloophuis: Lunchen 6 juli 13.30 – 15.30

26.06.19 Slotdag Open Huis op 26 juni met Theatergroep “Mooi weer”

15.06.19 Inloophuis op zaterdagmiddag 15 juni

12.06.19 Open Huis 12 juni Presentatie Watersnoden

01.06.19 Inloophuis met lunch zaterdag 1 juni

omerusHomerus

 

 

Open Huis Ontmoetingskerk

in kerst- en wintersfeer 11 december

 

Woensdagmorgen 11 december staat Het Open Huis in de Ontmoetingskerk , Slangenburg 3 in Sterrenburg, in het teken van kerst en de winter. Bezoekers krijgen sfeervolle beelden en filmpjes van de Dordtse kerstmarkt, van Londen in kerstsfeer en prachtige beelden van een ijskoud winters Lapland te zien.

Er is volop gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten.

 

Iedereen is weer van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en iets lekkers.

Inloop vanaf 9.45 uur, de presentatie begint om 10.15 uur en de toegang is gratis.

 

 

InloopHuis Lunchen in de Ontmoetingskerk
zaterdagmiddag 7 december 2019 van 13.30 – 15.30 uur

 

A.s. zaterdag, 7 december, staat de lunchtafel weer voor u gedekt. Het is steeds weer heel verrassend wanneer mensen die elkaar niet of niet goed kennen met elkaar aan tafel zitten. Op dat moment is er verbondenheid. Of u nu iets “heeft” met de kerk of helemaal niet, of u alleen komt of met iemand anders, u bent van harte welkom om met ons mee te eten.

 

Tegen een kleine vergoeding staat een eenvoudige maar goede lunch voor u klaar. Uiteraard kunt u ook “gewoon” een kop koffie of thee komen drinken, misschien heeft u een reden heeft een kaarsje op te steken, vindt u het leuk eens een spelletje te doen, maar ook de schilderijenexpositie (thema Winterwonderland) is zeer de moeite waard! Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u binnenlopen. U bent van harte welkom (aanmelding vooraf niet nodig)!

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

 

 

Interactieve workshop ”God in de supermarkt
in Open Huis Ontmoetingskerk op 27 november

 


Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. 

De vrienden Arjan Slomp en Arjan Schoonhoven hebben door hun studies ontdekt dat wat wij eten een grote invloed heeft op de natuur en op de mensen die op onze mooie planeet leven. Zij geven de interactieve workshop "God in de supermarkt" waarin de consument zelf bepaalt in welk tempo hij of zij duurzamer wil gaan eten. Ze zijn onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk , supermarktketen, ngo, bedrijf of keurmerk. Hun initiatief wordt wel ondersteund door ‘De Groenen Kerken’, waar de

Ontmoetingskerk ook bij hoort.

 

Iedereen is ook deze ochtend weer van harte welkom in de Ontmoetingskerk ,Slangenburg 3 in Sterrenburg. Er is inloop vanaf 9.45 uur en de workshop begint om 10.15 uur. Het programma loopt door tot 12.00 uur. De toegang is vrij en men wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers.
De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk , halte Lunenburgplein.

 

 

InloopHuis Ontmoetingskerk

zaterdagmiddag 16 november 2019 van 13.30 – 15.30 uur


Misschien is het al heel lang geleden dat u een kerk bent binnengelopen. Misschien bent u nog nooit in de Ontmoetingskerk geweest. Als kerk willen we graag in de buurt een plek zijn waar je zomaar eens binnen kan lopen. Gelovig of niet, wanneer u geïnteresseerd bent hoe het er uit ziet, wanneer u het leuk vindt om een praatje te maken, wanneer u een reden heeft een kaarsje op te steken, wanneer u van een (bord)spelletje houdt, u bent van harte welkom. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u zomaar binnenlopen. U bent van harte welkom (zonder aanmelding vooraf)!

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.
De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

Slaap, dromen en God

 

Woensdag 13 november Open Huis

 

Huisarts en schrijver Jan Huisman geeft een presentatie met de titel “Slaap, dromen en God” waarin hij stilstaat bij de slaap, de verschillende slaapstadia en de functie van dromen. Wat is eigenlijk een droom, waarom dromen we en hebben dromen een betekenis en spelen die in ons geloof ook een rol?

Inloop vanaf 9.45 uur, de presentatie begint om 10.15 uur en duurt tot ca. 12.00 uur. Iedereen is weer van harte welkom.

 

 

‘Patiëntveiligheid in het ziekenhuis ‘ is onderwerp in Open Huis Ontmoetingskerk op 23 oktober

 

Woensdag 23 oktober is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg.

Matthea Jansen vertelt over ‘Patiëntveiligheid in het ziekenhuis’. Zij heeft jarenlang aan meerdere projecten op dit gebied in het Albert Schweitzer ziekenhuis gewerkt.

Omdat bijna iedereen wel eens te maken heeft met een behandeling of opname in het ziekenhuis is het goed te weten wat er op dit gebied geregeld is.

 

Vanaf 9.45 uur is iedereen van harte welkom in de kerk. Men wordt gastvrij ontvangen en er is gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten. De presentatie begint om 10.15 uur en de toegang is vrij.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 


InloopHuis Ontmoetingskerk
zaterdagmiddag 19 oktober 2019 van 13.30 – 15.30 uur 

Misschien is het al heel lang geleden dat u een kerk bent binnengelopen. Misschien bent u nog nooit in de Ontmoetingskerk geweest. Als kerk willen we graag in de buurt een plek zijn waar je zomaar eens binnen kan lopen. Gelovig of niet, wanneer u geïnteresseerd bent hoe het er uit ziet, wanneer u het leuk vindt om een praatje te maken, wanneer u een reden heeft een kaarsje op te steken, wanneer u van een (bord)spelletje houdt, u bent van harte welkom. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u zomaar binnenlopen.
U bent van harte welkom (zonder aanmelding vooraf)!

 Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.
De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

Trouwambtenaar Gijs    Zonnenberg in

Open Huis Ontmoetingskerk op 9 oktober

 

Woensdag 9 oktober is er weer een Open Huis in de Ontmoetingskerk in Dordrecht. Vanaf 9.45 uur is iedereen van harte welkom in de kerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. U wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers en er is zoals altijd volop gelegenheid voor een gezellig praatje, een fijn gesprek of het

maken van nieuwe contacten.

 

Deze morgen zal Gijs Zonnenberg een presentatie geven met de titel: “ TROUWAMBTENAAR, een boeiende bezigheid”. De ondertitel luidt: “TROUWEN is delen van geluk”.

 

Sinds augustus 2000 heeft Gijs, die een rasechte Sliedrechter is , in zijn functie als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in deze regio al meer dan 750 huwelijken voltrokken.

 

De presentatie begint om 10.15 uur en er is een pauze in het programma.

De toegang is vrij.

Per openbaar vervoer is de kerk makkelijk te bereiken, de bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

 

Jongerendienst  6 oktober 2019

 

Zondag 6 oktober  2019 is er weer een Jongerendienst in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 (ingang Lunenburgplein).

De voorganger is Arianne Lodder.
Thema van deze dienst is: “Door Gods ogen”

Kun jij mensen noemen die macht hebben? In Nederland of elders in de wereld? En weet je wat zij doen met hun macht?  Misschien kun jij voorbeelden noemen van politici of wereldleiders of andere mensen die op een goede of verkeerde manier met hun macht omgaan of omgegaan zijn. In de Bijbel zijn het vaak de koningen die macht hebben. In de jongerenviering kijken we naar een koning en naar iemand die koning gaat worden. Hoe gaan zij met hun macht om? Kijken ze met hun eigen ogen en denken ze alleen aan zichzelf of kijken ze door een andere bril, die van God en gebruiken ze hun macht op een goede manier?

Muzikale ondersteuning is er door het IJE koor. Zij gaan mooie liederen voor en met ons zingen.
En uiteraard hopen wij u en jou te mogen begroeten!
Jenneke v.d. Velden, Connie Akkerman,  Simone ter Stege, Mirjam Vingerling en Arianne Lodder. De dienst begint om 10.00 uur. Vanaf 09.30 uur is de kerk open.

 

Vooraf en na afloop is er koffie en thee en voor de jongste kinderen limonade.

Lid of geen lid van de kerk, U en jij zijn van harte welkom.

 

Buslijnen  5 & 7 hebben hun eindpunt t.o. de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein in Sterrenburg

 

 

Stichting dAk Albanië in Open Huis Ontmoetingskerk 25 september

Dinie en Koos Roozenboom van de stichting dAk in Tirana, Albanië zijn 25 september te gast in Het Open Huis in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg.

Gedurende de 25 jaar, dat dit echtpaar in Albanië actief is, hebben ze heel wat beleefd en meegemaakt en heel veel moeders en kinderen geholpen bij het realiseren van opvang en begeleiding.

Leo Simpelaar , die al meerdere keren met een hulpgoederen- transport naar Albanië is mee geweest  heeft met hen contact en heeft hen afgelopen zomer bezocht. Toen hij hoorde dat ze in september voor een paar weken naar Nederland wilden komen, heeft hij ze gevraagd iets over hun werk voor de stichting dAk te komen vertellen in Het Open Huis.

De presentatie begint om 10.15 uur en er is inloop vanaf 9.45 uur. Iedereen is van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee. De ochtend duurt tot ongeveer 12.00 uur.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

 

Zwitserland in Open Huis Ontmoetingskerk

11 september

 

Woensdag 11 september is het eerste Open Huis van het nieuwe seizoen.

Elke 2e en 4e woensdagmorgen van de maand is er vanaf september weer Open Huis van 9.45 tot 12.00 uur.

Iedereen is van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. Er is altijd gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten.

Op woensdagmorgen 11 september is Piet Wentzel aanwezig en zal een film vertonen over zijn vakantie in Zwitserland. De film begint om 10.15 uur en om 11.00 uur is er een pauze.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

Het adres van de kerk is Slangenbrg 3 in de wijk Sterrenburg.

 

 

 

‘Onze gezondheid door een

evolutionaire bril gezien’

In Open Huis Ontmoetingskerk op 21 augustus.

 

Woensdag 21 augustus is het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk, waarin Rene Brant aan de hand van zijn onlangs verschenen boek ’Aap op schoenen met een buikje’ onze gezondheid langs de evolutionaire meetlat legt. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen daar aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken.

 

Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Vanaf 9.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en men wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie. Het boek van Rene Brant is deze morgen ook te koop.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk , halte Lunenburgplein.

 

 

InloopHuis, Lunchen in de Ontmoetingskerk
zaterdagmiddag 3 augustus 2019

van 13.30 – 15.30 uur

 

Ook in de zomermaanden bent u van harte welkom om te komen lunchen in onze kerk. Het is steeds weer heel verrassend wanneer mensen die elkaar niet of niet goed kennen met elkaar aan tafel zitten. Op dat moment is er verbondenheid. Of u nu iets “heeft” met de kerk of helemaal niet, of u alleen komt of met iemand anders, u bent van harte welkom om met ons mee te eten.

Tegen een kleine vergoeding staat een eenvoudige maar goede lunch voor u klaar. Uiteraard kunt u ook “gewoon” een kop koffie of thee komen drinken, misschien heeft u een reden heeft een kaarsje op te steken, vindt u het leuk eens een spelletje te doen, u bent van harte welkom.

 

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u binnenlopen. U bent van harte welkom
(aanmelding vooraf niet nodig)!

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

 

De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

 

InloopHuis Ontmoetingskerk

zaterdagmiddag 20 juli 2019 van 13.30 – 15.30 uur

 

Misschien is het al heel lang geleden dat u een kerk bent binnengelopen. Misschien bent u nog nooit in de Ontmoetingskerk geweest. Als kerk willen we graag in de buurt een plek zijn waar je zomaar eens binnen kan lopen.

Gelovig of niet, wanneer u nieuwsgierig bent hoe het er uit ziet, wanneer u het leuk vindt om zomaar eens een praatje te maken, wanneer u een reden heeft een kaarsje op te steken, wanneer u van een (bord)spelletje houdt, u bent van harte welkom. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u zomaar binnenlopen. U bent van harte welkom (zonder aanmelding vooraf)!

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3. 

De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

ZOMER Open Huis in Ontmoetingskerk op 17 juli

 

Het Open Huis in de Ontmoetingskerk gaat ook in de zomer-maanden door.

Dan niet zoals gebruikelijk de 2e en 4e woensdag van de maand, maar op de 3e woensdag in juli en augustus.

 

Op 17 juli bent U vanaf 9.45 uur weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg.

Om 10.15 uur begint een leuke quiz waaraan iedereen mee kan doen.

In de pauze kunt U genieten van een zomerse lekkernij. De ochtend loopt door tot 12.00 uur. Er is gelegenheid voor het maken van nieuwe contacten en een fijn gesprek. Een prima gelegenheid om anderen in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.

De toegang is vrij en U wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

 

InloopHuis: Lunchen in de Ontmoetingskerk, 
zaterdagmiddag 6 juli 2019 van 13.30 – 15.30 uur

 

Ook in de zomermaanden bent u van harte welkom om te komen lunchen in onze kerk. Het is steeds weer heel verrassend wanneer mensen die elkaar niet of niet goed kennen met elkaar aan tafel zitten. Op dat moment is er verbondenheid. Of u nu iets “heeft” met de kerk of helemaal niet, of u alleen komt of met iemand anders, u bent van harte welkom om met ons mee te eten. Tegen een kleine vergoeding staat een eenvoudige maar goede lunch voor u klaar.

Uiteraard kunt u ook “gewoon” een kop koffie of thee komen drinken, misschien heeft u een reden heeft een kaarsje op te steken, vindt u het leuk eens een spelletje te doen, u bent van harte welkom.

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u binnenlopen. U bent van harte welkom (aanmelding vooraf niet nodig)!

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

Slotdag Open Huis Ontmoetingskerk 26 juni

 

Woensdag 26 juni is de slotdag van het Open Huis seizoen 2018/2019 in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3. Net als vorig jaar willen we dit vieren met een optreden van Theatergroep ‘MOOI WEER”

 

Zij spelen voor ons deze morgen het programma: ‘‘AAN DE KEUKENTAFEL”, een hilarisch, gezellig en interactief feest der herkenning.

Iedereen is van harte welkom deze voorstelling bij te wonen.

Een kleine financiële bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld.

Er is inloop met koffie of thee vanaf 10.00 uur. De voorstelling begint om 10.30 uur en is om 12.30 uur afgelopen.

Op 17 juli en 21 augustus is er Zomer Open Huis van 9.45 tot 12.00 uur.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

 

InloopHuis, Ontmoetingskerk 
zaterdagmiddag 15 juni 2019 van 13.30 – 15.30 uur

 

Misschien is het al heel lang geleden dat u een kerk bent binnengelopen. Misschien bent u nog nooit in de Ontmoetingskerk geweest.

Als kerk willen we graag in de buurt een plek zijn waar je zomaar eens binnen kan lopen. Gelovig of niet, wanneer u nieuwsgierig bent hoe het er uit ziet, wanneer u het leuk vindt om zomaar eens een praatje te maken, wanneer u een reden heeft een kaarsje op te steken, wanneer u het leuk vindt om een spelletje te doen, u bent van harte welkom. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u zomaar binnenlopen. U bent van harte welkom (aanmelding vooraf niet nodig)!

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

 

Open_Huis_19_06_12

Open Huis Ontmoetingskerk 12 juni

 

Woensdagmorgen 12 juni is er weer OPEN HUIS  in de ONTMOETINGS-KERK

Deze morgen verzorgt Geert Ouweneel een presentatie met de titel:

Watersnoden, de menselijke kant. De lezing wordt geen opsomming en bespreking van de vele watersnoden die er in het verleden zijn geweest, maar richt zich op hoe de mensen reageerden op watersnoden. Zo komen de volgende thema’s aan de orde: zorgeloosheid, legendevorming, het geloof, wat kost nou zo’n watersnood, samenwerking, dijkbeheer, je zal het maar meemaken. Geen technisch verhaal dus, maar vooral hoe de mensen met hun gedrag en hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden reageerden op grote natuurrampen, met name watersnoden.

Dit alles gepresenteerd met beeldmateriaal en foto’s van originele archiefstukken. De periode die behandeld wordt is voornamelijk de 17e, 18e en 19e eeuw.

Iedereen is weer van harte welkom. Vanaf 9.45 is er inloop en staat de koffie klaar!  de presentatie begint om 10.15 uur en duurt, onderbroken door een pauze tot 12.00 uur.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

 

InloopHuis met lunch Ontmoetingskerk
zaterdagmiddag 1 juni 2019 van 13.30 – 15.30 uur

 

Misschien is het al heel lang geleden dat u een kerk bent binnengelopen. Misschien is het voor u niet vanzelfsprekend een kerk binnen te lopen. Toch nodigen we u graag uit om zaterdag 1 juni eens een kijkje te komen nemen, om sfeer te proeven, een praatje te maken, mee te lunchen.

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand kunt u zomaar binnenlopen. Zonder aanmelding vooraf bent u van harte welkom. De 1e zaterdag van de maand, dus ook a.s. zaterdag, 1 juni, staat er rond 13.30uur een lunch klaar. Gelovig of niet, voor het eerst of al vaker; u bent van harte welkom!

 

 

Het adres is Slangenburg 3 (Naast Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.

De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het Lunenburgplein.

 

 

 

Websites Dordtse kerken etc.

 

www.dewilhelminakerk.nl

 

Wilhelminakerk

www.geloofindordrecht.nl 

Gereformeerde Kerkbode 2009

 

www.grotekerk-dordrecht.nl

Grote Kerk

 

www.katholiekdordrecht.nl

Katholieke parochies

 

www.kerkenvandordrecht.nl

Gezamenlijke kerken

 

www.rvkdordrecht.nl 

Raad van Kerken

 

www.waalsekerken.nl

 

Waalse Hervormde Gemeenten