Pathena naar Parijs 2019

 

†††† ††††††††††††††††Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

01.04.19 Pathena Rotterdam wint 3e ChessMates Toernooi in Parijs nu met fotoís

30.03.19 Stichting PATHENA ondertekenaar van ChessMates Charter in Parijs

25.03.19 Pathena nu echt naar Parijs

 

Pathena Rotterdam wint 3e ChessMates Toernooi in Parijs

††

Team 1 en kopman Joris Kokje

 

PARIJS Ė Overduidelijk heeft het Pathena Rotterdam team het 3e ChessMates toernooi gewonnen.Alle ronden werden gewonnen, zodat Pathena aan het eind van het toernooi de bekers mee naar huis mocht nemen.

 

Alweer voor de 3e keer werd dit toernooi georganiseerd in Parijs en zoals eerder in het weekend duidelijk werd, gaat dit toernooi de komende jaren afwisselend in Moermansk, Rotterdam en Parijs gehouden worden.

 

Luuk Baselmans en Jorik Kokje


In een mooie locatie (Hotel de Lauzun) werd dit toernooi gehouden.Een mooi historisch gebouw aan de Seine.

 

Het team van Pathena stond gelijk al voor een mooi opgave.Engeland was stevig opgekomen en leek een geduchte tegenstander. Maar na een mooie strijd werd deze met 7-3 gewonnen. De borden 9 en 10 lieten zich gelijk al gelden.Ansh Jakhari en Dana Verheij wisten snel te winnen en zo de basis te leggen voor de winst.

 

Ook tegen Moermansk en Parijs 2 werd eenvoudig gewonnen, waarbij in de 4e ronde de grootste concurrent Ile de France op het programma stond. Dit werd een zenuwslopend gevecht.Pathena moest winnen, omdat de bordpunten in het voordeel van de Fransen waren. Het gevecht ging heen en weer en bij een 5-4 stand, werd de laatste partij beslist in een remise. Onno Elgersma wist deze zeer zwaar bevochten remise uit het vuur te slepen. Een nipte overwinning, maar een mooi apotheose. Tijdens deze partij was er nog een mooie mijlpaal: Luuk Baselmans werd dankzij zijn overwinning FM.Een mooie prestatie die uiteraard gevierd werd!

 

De eindoverwinning kwam niet meer in gevaar tegen Ierland in de laatste ronde, zodat kopman Joris Kokje en nieuwe FM Luuk Baselmans de wisselbeker in ontvangst kon nemen.Een mooie prestatie van dit nog jonge team!Opvallend waren de scores aan de laagste borden.Dana Verheij scoorde 100% (dit lukte maar 2 spelers in het toernooi) en Ansh Jakhari wist 4,5 punt te halen.

 

Bord

Naam

Engeland

Moermansk

Parijs 2

Ile de France

Ierland

Totaal

1

Joris Kokje

0,5

0

1

0,5

0

2

2

Luuk Baselmans

1

1

1

1

0,5

4,5

3

Jonas Hilwerda

1

1

0

0,5

1

3,5

4

William Gijsen

1

1

0

0

1

3

5

Onno Elgersma

0,5

0

1

0,5

1

3

6

Romayn Brandsma

0

0,5

1

1

1

3,5

7

Dylan Achutan

1

0

1

0,5

0

2,5

8

Ciro Catalan

0

1

0

0

0

1

9

Ansh Jakhari

1

1

1

0,5

1

4,5

10

Dana Verheij

1

1

1

1

1

5

 

Totaal

7

6,5

7

5,5

6,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ChessMates Charter

Stichting Pathena ondertekenaar ChessMates Charter

 

PARIJS Ė 29.03.19 M.Kl.

Pathena Rotterdam heeft in Parijs tijdens het 3e ChessMates toernooi een charter ondertekend samen met de Moermansk Schaakregio en Ile de France uit Parijs. Dit charter verbindt de 3 steden aan elkaar en heeft als doel om op regelmatige basis teamtoernooien te organiseren en naast de 3 deelnemende steden ook andere steden of landen toe te voegen.

 

Onder het toeziend oog van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk Pieter de Gooijer en de wethouder van Sport van Parijs, tekende namens Pathena voorzitter Marcel Klein dit document.

 

Met dit document is geborgd dat ook de komende jaren jeugdtalenten uit de Rotterdamse Regio en daarbuiten internationale toernooien kunnen blijven spelen en ook zo internationale contacten en vriendschappen blijven opbouwen.

 

Een mooie stap die past in de ontwikkeling van Pathena, want juist de ChessMates uitgangspunten zijn de kern van het bestaan van Stichting Patina.

 

Pathena team met ambassadeur Pieter de Gooijer

 

Zoals het er nu gaat uitzien, zal het volgende ChessMates toernooi in Moermansk gehouden worden. Een fantastische plek voor jeugdschakers om een keer geweest te zijn

 

 

Pathena Rotterdam nu echt naar Parijs

25.03.2019

Komend weekend is het zover. Tien Nederlandse jeugdschakers maken zich op om donderdag naar Parijs af te reizen. Dit weekend is het 3e ChessMates Internationale Jeugdteam toernooi. Ons team speelt dan tegen Ile de France (Parijs regio), Moermansk en drie landelijke selecties uit TunesiŽ, Engeland en Ierland. Weer een fantastische belevenis voor deze jeugdschakers die zo stevige internationale ervaring op doen.

 

 

Als coaches gaan Rick LaHaye en Harold van Dijk mee. Deze 2 coaches zijn al jaren aan Pathena verbonden en zorgen voor een goede begeleiding, zowel qua voorbereiding als analyse. En natuurlijk hopen we ook dat het team dit jaar weer goed gaat presteren.

 

De teamleden:

 

1.     Joris Kokje

2.     Luuk Baselmans

3.     Jonas Hilwerda

4.     William Gijsen

5.     Onno Elgersma

6.     Romayn Brandsma

7.     Ciro Catalan

8.     Dylan Achutan

9.     Ansh Jakhari

††† 10.Dana Verhey

 

Met deze 10 spelers gaan we het dus doen. Het gaat weer een mooi toernooi worden, wat allemaal live via chessbomb.com te volgen is.

 

Ons schema:

 

Vrijdag 29 maart:†††††† 10:00††††††† Engeland

††††††††††††††††††††††† ††††† ††15:00††††††† Moermansk

 

Zaterdag 30 maart:††† 10:00††††††† TunesiŽ

††††††††††††††††††††††† ††††††† 15:00††††††† Parijs

 

Zondag 31 maart:†††††† 10:00††††††† Ierland

 

Pathena is al heel wat jaren aanwezig op internationale toernooien en wil dit ook de komende jaren graag blijven doen om zo nog meer talenten internationale ervaring te geven. Dit is dan ook de reden dat vrijdagmiddag in Parijs een convenant wordt getekend waarbij Moermansk, Parijs en Pathena Rotterdam officieel ChessMates oprichten. Een belangrijk onderdeel is dat elke stad eens in de 3 jaar een toernooi gaat organiseren, waarbij alle andere ChessMates ondertekenaars worden uitgenodigd.

Het is de verwachting dat nog enkele steden/landen zich hierbij gaan aansluiten, zodat het mogelijk wordt om 2 keer per jaar aan zoiets deel te nemen.

 

Daarnaast in Pathena ook toegetreden tot de Glorney Cup. In juli gaat dit landentoernooi (wat al decennialang bestaat) weer gehouden worden in Ierland.Vorig jaar was dit een groot succes voor het Nederlands team en ook nu gaan we weer met 20 schakers die kant op. Na het NK ABC zal de selectie hiervoor gaan plaatsvinden.

 

Maar nu eerst: Op naar Parijs