Schaaknieuws uit de Drechtstreek 2019-02

 

                                                        

19.01.18

14.02.19 “Het kan alleen maar beter” Verslag 7de ronde WINTER-comp. De Klockelaer

13.02.19 DWD Ronde 2: “Met geschudde hersenen”

12.02.19 DWD-viertal “Uitermate comfortabel ....”

11.02.19 De Leeuw brult nog steeds!! Partij Peter Rijntjes – Evert  Bos (ex Sldr.) KNSB 4B

10.02.19 Sv. Sliedrecht: 4de Ronde Merwedecup Jeugdcomp. 2019 on tour in Sleeuwijk

10.02.19 Tweede Team DWD “Eerlijk delen”

07.02.19 Klockelaer: 6de ronde volle bak ondanks winterweer

02.02.19 Barend van Dieren nieuwe snelschaakkoning bij de jeugd van Sliedrecht

01.02.19 DWD Ronde 1: Terugblikken zonder blozen

 

ARCHIEF SCHAAKNIEUWS

 

Barend van Dieren nieuwe snelschaakkoning

bij de jeugd van Sliedrecht

 

 

19.02.02 JvR

In de laatste rondes van de Najaar snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Barend van Dieren afgelopen donderdag zijn slag geslagen. De jeugdkampioen van vorig seizoen zag zijn jeugdkampioenschap overgenomen worden door Karel Peursem, maar in de snelschaakcompetitie was Van Dieren duidelijk de sterkste. Hij bleef de nummer 2, Karel Peursem, bijna 10% voor, terwijl zijn voorsprong op de nummer 3, Jaco Kruidenier meer dan 15% was. Barend van Dieren is zodoende de terechte snelschaakkoning bij de jeugd.

 


De snelschaak-prijswinnaars bij de jeugd. Rechts Joost Stoker
foto Sv Sliedrecht

 

Na de laatste rondes van de snelschaakcompetitie vond de prijsuitreiking van de Najaarscompetitie plaats. Jeugdleider Joost Stoker kon maar liefst 20 bekers uitdelen. Zo waren er kampioensbekers voor de jeugdkampioenen Karel Peursem (winnaar groep 1) en Vincent Langstraat (winnaar groep 2) en natuurlijk voor snelschaakkoning Barend van Dieren.

Opvallend was ook beker voor de vijfde plaats in groep 1 voor Maxim Gregorian, die verreweg de jongste speler is in de sterkste groep.

Ook Joas Berkouwer mocht na zijn eerste seizoenshelft al 2 bekers in ontvangst nemen; 1 als nummer 5 van groep 2 en 1 als nummer 8 van de snelschaakcompetitie. Een uitstekende prestatie voor dit aanstormende talent.

Familie Langstraat was met 4 bekers de grootverdiener van de Najaarscompetitie. Vincent en Sven gingen beiden met 2 bekers naar huis.

Aanstaande donderdag 7 februari start de Voorjaarscompetitie, die tot eind juni zal duren. Iedere jeugdspeler begint weer bij 0, zodat het vanaf de eerste ronde weer spannend gaat worden. Nieuwkomers zijn van harte welkom en kunnen zich vanaf 18.45 uur aan de zaal in De Havik, Thorbeckelaan 110, aanmelden bij wedstrijdleider Cees Moes.

Zie voor alle eindstanden van de Najaarscompetitie: www.schakendsliedrecht.nl

 

Ronde 1: “Terugblikken zonder blozen”

“Verleden heb je, toekomst moet je maken." (Marc Andries)

01.02.19 W.Pl.

Aan het begin van een nieuw schaakseizoen is het altijd een goede gewoonte om nog even terug te kijken naar het vorige seizoen.

Althans, dat zegt men, maar volgens mij is het meer een dooddoener om een gebrek aan inspiratie te verbloemen.

 

Schakers schijnen, naar men me ooit eens heeft verteld, dol te zijn op allerlei lijstjes. Nou, ook daar zet ik zo mijn vraagtekens bij, al zou dat dan wel eens kunnen komen door het feit dat ik maar zelden een lichtpuntje in die lijstjes ben. Ja, remisekoning was een titel die ik me al een aantal keren toe-eigende, maar dat is eigenlijk ook zelfverlakkerij.

Maar goed, hierbij dan toch wat cijfers, statistieken is naar mijn mening een te groot woord, van de afgelopen competitie:

Naomi Snikkers werd kampioene met ......

En lees die cijfers hier verder