Schaaknieuws uit de Drechtstreek 2019-04

 

                                                        

19.01.18

 

26.04.19 Meld je aan voor het Open Kampioenschap van de Drechtstreek Start: 2 mei

25.04.19 Prima sfeer in bijna complete Klockelaer - schaakgroep

21.04.19 “Joseph Henry Blackburne”. De weergaloze biografie van een kleurrijk schaker

20.04.19 "Bescheidenheid is vaak eerzucht die haar tijd afwacht." (Buddingh) 3de Ronde DWD

18.04.19 “Zwarte dag” voor de Klockelaerschakers in de 3de ronde

13.04.18 De Willige Dame 1 blijft Eerste Klasser

11.04.18 Brexit exit? Dus de Engelse opening blijft.. en de Schotse? Verslag 2e Ronde Klockelaer

10.04.19 Sliedrecht club van 100!

07.04.19 Niels Mijnster kampioen Sv. Sliedrecht !!

06.04.19 Drie Sliedrecht-jeugdkampioenen in het zonnetje

04.04.19 VOORJAAR-COMPETITIE Klockelaer begonnen

01.04.19 Pathena Rotterdam wint 3e ChessMates Toernooi in Parijs nu met foto’s

OUDER SCHAAKNIEUWS

 

Schaakvereniging Sliedrecht

behoort tot de club van 100!

 

SLIEDRECHT 10.04.19

Voor het eerst in de 83-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de vereniging meer dan 100 leden op de ledenlijst staan. Afgelopen week kon secretaris Peter van den Bergh melden dat de grens van 100 was gepasseerd en dat de teller op 103 staat.

Aan het begin van het seizoen had de vereniging van voorzitter Jerry van Rekom 92 leden en de doelstelling van dit seizoen was om de 100 te gaan halen. In april is het dus al zover en de mijlpaal betekent ook dat Schaakvereniging Sliedrecht één van de vier verenigingen van de Rotterdamse Schaakbond is die meer dan 100 leden heeft! Een unieke prestatie van de op papier kleine gemeente die Sliedrecht is.

 

Alleen verenigingen uit Rotterdam (RSR Ivoren Toren en Erasmus) en Spijkenisse kennen meer leden dan Sliedrecht. Van de 37 RSB-verenigingen is Sliedrecht dus één van de grootste.

Voor de stijging van het aantal leden bij Schaakvereniging Sliedrecht zorgen vooral nieuwe jeugdleden. De afgelopen maanden steeg het aantal jeugdleden van 30 naar 40. Opvallend daarbij is het grote aantal meisjes dat lid is geworden. Daarnaast is het seniorenbestand zeer constant, dit in tegenstelling tot veel andere schaakverenigingen, die juist het aantal seniorenleden zien dalen.

De stijging van het aantal leden bracht al eerder dit seizoen een mijlpaal, want nog niet eerder kwam Sliedrecht met 6 teams uit in de externe competitie.

Al met al is Schaakvereniging Sliedrecht een zeer gezonde vereniging, die de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. "En er kunnen nog meer leden bij",  meldt voorzitter Van Rekom. "We willen ook huisschakers ruimte bieden om gezellig een potje te schaken, maar ook fervente clubschakers zijn welkom om in een sterke interne competitie mee te spelen. En natuurlijk blijven jeugdleden welkom. Dat is de toekomst."

Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl

 

 

 

Drie Sliedrecht-RSB jeugdkampioenen in het zonnetje

 

Beschrijving: Beschrijving: http://www.schakendsliedrecht.nl/wp-content/uploads/2019/04/RSB-kamp-3-231x300.jpg

Dana, William en Luana in het zonnetje gezet

SLIEDRECHT – 06.04.19 Marcel Klein

Dat Schaakvereniging Sliedrecht al jaren stevig aan de weg timmert in het jeugdschaken, is inmiddels wel bekend. Ook de afgelopen weken werden weer hele mooie resultaten geboekt, en werd het tijd om een aantal succesvolle jeugdschakers in het zonnetje te zetten.

 

In de afgelopen weken zorgden jeugdschakers William Gijsen, Luana Mensing en Dana Verheij voor mooie successen. Alle drie werden ze kampioen van de regio Rotterdam in hun leeftijdscategorie. William Gijsen werd voor de tweede keer jeugdkampioen in de hoogste jeugdcategorie A. Bij de meisjes categorie C werd Luana Mensing kampioen, terwijl Dana Verheij voor een mooie prestatie zorgde door bij de meisjes D het kampioenschap binnen te slepen.

 

Spelers van Schaakvereniging Sliedrecht wonnen wel eens vaker dit kampioenschap

in een categorie van de Rotterdamse regio, maar nog nooit 3 tegelijk. Een mooi unicum en een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging. Dus ook mooi om bij stil te staan.

 

Voor William en Dana was het sowieso al een fantastische week. Vorig weekend speelden

zijn mee met een team van Pathena Rotterdam in een internationaal toernooi in Parijs.

Tegen tegenstanders uit Rusland, Frankrijk, Ierland en Engeland werd gewonnen en zo

wisten zij met 8 andere regioschakers dit toernooi te winnen.

 

William, Luana en Dana spelen alle drie ook al bij de senioren mee, dus zij deden niet mee aan de spannende jeugdcompetitie in Sliedrecht. Vier snelschaakronden stonden hierbij op het programma. Winnaars van de avond waren Barend van Dieren en Joas Berkouwer. Zij wonnen alle 4 partijen van de avond en maken zo progressie in het klassement. Opvallend was de mooie overwinning van Ribas Kruidenier op Sven Hoogstraten.

Nog steeds groeit de jeugdafdeling en ook met alle successen in de regio en landelijk laat Schaakvereniging Sliedrecht zien dat de jeugd belangrijk is!

 

Lees meer

 

 

 

Niels Mijnster kampioen Sv. Sliedrecht!

 

 

Beschrijving: Beschrijving: http://www.schakendsliedrecht.nl/wp-content/uploads/2018/03/IMG_20180324_161111924-300x225.jpg

Niels Mijnster: kampioen 2019

 

SLIEDRECHT 04.04.19 Mark van Hulst

Nadat concurrent Wim Hokken zijn traditionele remise tegen Jerry van Rekom had gespeeld kon Niels Mijnster afgelopen donderdag eveneens de vrede sluiten met tegenstander Tim Schakel, wetende dat dit voldoende was om zich voor de eerste keer te laten kronen tot clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht.

Lees verder op de website van Sliedrecht

 

 

 

Pathena Rotterdam nu echt naar Parijs

25.03.2019

Komend weekend is het zover. Tien Nederlandse jeugdschakers maken zich op om donderdag naar Parijs af te reizen. Dit weekend is het 3e ChessMates Internationale Jeugdteam toernooi. Ons team speelt dan tegen Ile de France (Parijs regio), Moermansk en drie landelijke selecties uit Tunesië, Engeland en Ierland. Weer een fantastische belevenis voor deze jeugdschakers die zo stevige internationale ervaring op doen.

Lees dit mooie bericht hier verder

 

Uitnodiging Watertorentoernooi 2019

 

Start vanaf maandag 15 april.

Beste schaakvrienden, clubschakers, huisschakers en belangstellenden,

Schaakvereniging Erasmus uit Rotterdam (Hillegersberg-Schiebroek) nodigt je hierbij graag uit om (weer) deel te nemen aan het Watertorentoernooi, dat van 15 april tot en met 3 juni wordt gehouden.

Ga hier direct naar de actuele deelnemerslijst.

Voor het Watertorentoernooi verwachten wij weer veel deelnemers. Onze gezellige en gemakkelijk bereikbare nieuwe speelzaal met een mooi uitzicht op de omgeving, biedt ruim voldoende capaciteit voor een groot toernooi. Schrijf u tijdig in zodat u zeker bent van plaatsing op de deelnemerslijst, want ook aan de grote zaal zit een maximum van 90 deelnemers.

 

De sterke kanten van ons toernooi nog even op een rijtje:

- Gunstige periode: tot op het einde van het schaakseizoen kun je op niveau serieuze partijen blijven spelen

- Rating: de zeven wedstrijden tellen mee voor de ratingverwerking

- Grote winkans: Aantrekkelijk prijzenfonds

- Voor elk wat wils: op ieder niveau een sportieve uitdaging!

- Locatie: Huis van de Wijk Arcadia, Apollostraat 207-213, 3054 TB Rotterdam

Kijk hier voor meer informatie over het toernooi of schrijf je meteen in via het inschrijfformulier op de website. Kijk hier voor de actuele deelnemerslijst.

Hopelijk tot ziens op 15 april!

Namens het bestuur van SV Erasmus,

Jaap van Meerkerk, Wedstrijdleider SV Erasmus

 

 

Peter van den Bergh wint Alblasserwaardtoernooi

 

 

Peter van den Bergh ontvangt de beker uit handen van Mark van Hulst.

Rechts Johan Knijff (88) foto’s sv Sliedrecht

SLIEDRECHT – 23 maart 2018 JvR

Na een zeer spannende finalepartij tegen veelvoudig winnaar Jan Jaap Janse heeft Peter van den Bergh zijn tweede kampioenschap van de Alblasserwaard binnengehaald. Zowel Van den Bergh als Janse wisten hun groep ongeslagen te winnen en mochten traditioneel samen ‘uitvechten’ wie de nieuwe kampioen zou worden. In de laatste minuten van de 39e editie van het Alblasserwaard-toernooi viel de beslissing in het voordeel van de zevenvoudige clubkampioen van Sliedrecht.

De drukke schaakagenda’s zorgden voor een wat lage opkomst, maar met 40 deelnemers mag de organisatie zeker niet ontevreden zijn.
De hoofdgroepen werden dus gewonnen door Jan Jaap Janse (Paul Keres) en Peter van den Bergh.
Groep 1 werd een prooi voor Martijn Stoker (Sliedrecht), die na een spannend toernooi zijn clubgenoten Bert Dobber en Jaap Euser nipt voorbleef.
Ook groep 2 kende een Sliedrechtse winnaar, namelijk Sami Al-Yassin, die Rotterdammer Hans Koedam voorbleef.
In groep 3 was het tot de laatste zet spannend en drie spelers eindigden met elkaar bovenaan. Uiteindelijk werd Arco van Houwelingen (Sliedrecht) als groepswinnaar benoemd, voor zijn clubgenoten Martin de beer en Henri Hartog.
Toernooidirecteur Mark van Hulst kende in Jack de Ruijter de trouwste deelnemer. Van de 39 edities heeft de speler van het Papendrechtse Pascal er 38 deelgenomen.  Schiedammer Johan Knijff was met zijn 88 jaar de oudste deelnemer.
Volgend jaar wordt de 40e editie gehouden en dat belooft een zeer speciale editie te worden.

Lees alle bijzonderheden en uitvoerig verslag op website sv Sliedrecht.