Schaaknieuws uit de Drechtstreek 2019-06

                                                        

27.06.19 Klockelaer Voorjaarcompetitie: verslag laatste partijen deze competitie mét foto’s

25.06.19 Glorney 2019: Het Nederlandse Team is rond

21.06.19 William Gijsen kampioen van de Drechtstreek 2019 

20.06.19 Na voorlaatste ronde Klockelaer nog niets beslist

18.06.19 SLIEDRECHT OPEN RAPID VAKANTIETOERNOOI van 11 juli t/m 15 augustus

16.06.19 Uitslagen en standen 10de ronde KLOCKELAER na arbitrage plus FOTO’s

15.06.19 DWD Ronde 15: “Het einde van de competentie”

10.06.19 43ste Open International de Fourmies: Eindstand

07.06.19 Sv Sliedrecht ook dit jaar met grote groep naar toernooi in Fourmies (Fr.)

07.06.19 Sliedrechtse Schaakjeugd behaalt 9 diploma’s

06.06.19 9de ronde Klockelaer Voorjaarcompetitie: Er is heel wat af gepraat ….

02.06.19 Schaker Dana Verheij Nederlands kampioen Meisjes

OUDER SCHAAKNIEUWS

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: https://lh5.googleusercontent.com/CtZU2Wkr8Z4vtXqvk8mPu3eeL7_aUdANFFD3jqR4kzLrzoqCHpvKjk1FXfDDS9zUCyqw2g2K0ioit-VCi3VA14YXUBtWmG5nTyXHkTkIpNNe92zQNjLCQpfLTmSiZqEELQlWK2UEspxbWE4qwg  Glorney 2019:  Het Nederlands team is rond

Over een paar weken vertrekken 20 Nederlandse jeugdschakers, 3 coaches, 2 begeleiders en een aantal ouders naar Ierland. Voor het tweede jaar op rij gaat Stichting Pathena met het Nederlands Jeugdteam de uitdaging aan! Vorig jaar was het een succesvol jaar in Schotland.

Drie van de vier cups werden gewonnen. Uiteraard gaat het team voor nieuwe successen. Het toernooi zal worden gehouden van 22-24 juli 2019 in Ierland.

 

Onder leiding van coaches Hugo ten Hertog, Anne Haast en Mark Haast zullen de 20 jeugdschakers weer in 4 leeftijdsgroepen gaan strijden om de overwinning.  Opnieuw doen de landenteams van Engeland, Schotland, Ierland, Wales en Frankrijk mee.

De selectie is rond.  Dit jaar was het niet eenvoudig, want het Glorney toernooi valt precies tijdens het ONK in Dieren en uiteraard midden in de vakanties, maar er staat wederom een mooi team

 

Jeugd U18

(Max 5 jongens/meisjes)

Luuk

Baselmans

Joris

Kokje

Jonas 

Hilwerda

William

Gijsen

Jorik 

Klein

Meisjes U18

(Max 3 meisjes)

Jule

Cordes

Marieke

van Essen

Pascalle 

Monteny

Jeugd U14

(Max 6 jongens/meisjes)

Dylan 

Achuthan

Wahe 

Boghossian

Romayn 

Brandsma

Daniel

Kutchoukov

Timo

Yeh

Ciro

Catalan

Jeugd U12

(Max 6 jongens/meisjes)

Polle

van Arendonk

Léon

Niemeijer

Dana

Verheij

Jesse

van Dongen

Kobe 

Smeets

Alan

Bakija

 

Met deze 20 jeugdschakers gaat Stichting Pathena de uitdaging aan.  

 

De toernooiwebsite is: http://www.glorneycupchess.org/, maar de Nederlandse belevenissen in Glasgow zullen uitgebreid te volgen zijn via:  http://home.pathena.nl  or verdere

 

 

William Gijsen kampioen van de Drechtstreek 2019 

 

William Gijsen, winnaar OKD 2019

SLIEDRECHT –

Met een mooie score van 5,5 uit 7 is William Gijsen afgelopen donderdag Kampioen van de Drechtstreek 2019. Hij eindigde in het door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi weliswaar gelijk met Wim Pool, maar William won het onderlinge duel en werd op grond daarvan de nieuwe kampioen. De jeugdspeler Gijsen speelde het afgelopen seizoen op veel toernooien, waaronder het NK, al buitengewoon sterk. Het clubkampioenschap van Sliedrecht was nog net ‘een brug te ver’, maar met de winst in het OKD laat William zien dat hij een speler wordt om rekening mee te houden. (meer…)

 

 

 

Schaker Dana Verheij Nederlands kampioen Meisjes

 

 

 

2x Dana Verheij

 

02.06.19 JvR *

04.06.19 Correctie m.d.a. Emmy Verhey

Na drie zware speeldagen en een allesbeslissende barrage à trois is Dana Verheij Nederlands kampioen geworden in de meisjescategorie D. Daarmee bevestigde Dana haar grote talent. Zo herstelde Dana zich van een minder NK bij het NK-C.

De 12-jarige Dana kwam in het Hemelvaartweekend als een speer uit de startblokken. In aanvallende stijl wist zij de eerste twee speeldagen met een score van 6 winstpartijen op rij af te sluiten.

De slotdag ging wat moeizamer en scoorde het grote talent 1,5 uit 3. Dat betekende dat ze uiteindelijk gedeeld eerste werd met favoriete Manasvita Basa en Amelia Jonkman. Vervolgens volgde er een driekamp om uit te maken wie zich Nederlands kampioen mag noemen, waarin Dana overtuigend haar beide partijen wist te winnen.

Prachtig resultaat van de enthousiaste schaakster en speelster van Schaakvereniging Sliedrecht.

 

Sldr_9_diploma'sSldr_9_diplomas

Schaakjeugd behaalt maar liefst 9 diploma’s

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: http://www.schakendsliedrecht.nl/wp-content/uploads/2019/06/diplomas-a.jpg

De trotse geslaagden

SLIEDRECHT 06.06.19 jvrNa een leerzaam seizoen hebben maar liefst 9 jeugdspelers met succes examen gedaan voor het diploma van Stap 1 van de schaakmethode van de KNSB. Examinator Jerry van Rekom kon alle examenkandidaten na een uur lang 22 opgaven oplossen geruststellen; iedereen was geslaagd. Het succes werd nog groter toen bleek dat 2 jeugdschakers cum laude waren geslaagd.