Open Kampioenschap Drechtstreek

Donderdagavonden 2 mei t/m 20 juni

 

4e ronde OKD: favorieten melden zich aan de kop

 

25.05.19 JvR

Na de 4e ronde van het Open kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 3 koplopers. Elo-favoriet Peter van den Bergh is daar één van na

moeizame winst tegen Wout Boer. Pas in het verre eindspel wist de kampioen van de Alblasserwaard de winnende zetten op het bord te krijgen.

Peter van der Bergh, een van de koplopers

 

Naast Van den Bergh is William Gijsen medekoploper nadat hij met gedegen spel titelverdediger Wim Pool op de knieën wist te dwingen.

Kees Wessels maakte, naar eigen zeggen, ‘een foutje’ en zag tegenstander Willem Barendswaard hierdoor de partij winnen. De eerste winnaar van het OKD is zo ook medekoploper.

Geen van de koplopers heeft nog 100% score en met 6 achtervolgers op een half punt kan de top na de 5e ronde er weer heel anders zijn.

 

Bij de achtervolgers zitten Wim Hokken en Niels Mijnster, die geen fouten maakten en hun tegenstanders bijna geroutineerd oprolden.

Hans Klein en Jerry van Rekom maakten er een potje van, eerst kwam Klein beter te staan en uiteindelijk was dat andersom. De remise was uiteindelijk een terecht resultaat.

De partij tussen Robert van Rekom en Meinte Smink had zelfde verloop; aanvankelijk leek de Pascal-speler op de winst af te stevenen, maar Van Rekom jr. counterde op tijd en wist de remise veilig te stellen.

Jorik Klein meldde zich ook bij de achtervolgers door een fraaie zege op Corné Boogaard.

Martin Prins speelde sterk tegen Tim Schakel, maar had in het eindspel onvoldoende kracht over om het af te maken.

Luana Mensing speelde opnieuw een mooie partij tegen een KNSB speler. Tegen Johan van de Griend kwam het jeugdtalent zelfs een kwaliteit voor te staan, maar wist hiermee de winst niet te vinden en moest berusten in remise.

Onderaan hielpen Johan Gijsen en Peter van Gaalen elkaar samen van de nul af. In een gelijk opgaande partij kwamen beide spelers remise overeen.

Arco van Houwelingen wist keurig te winnen van Cees Moes, terwijl Sami Al-Yassin snel won van Martin de Beer. Mike Boom speelde te snel tegen Tjerry Hut en verloor snel.

 

De 5e ronde wordt op 5 juni a.s. gespeeld.

Zie voor alle rangen en standen www.schakendsliedrecht.nl

 


Eerste ronde: donderdag 2 mei in De Havik, Sliedrecht


Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen met het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 14e keer op rij.


Vorig jaar hadden we met Wim Pool en Tobias Dekker twee kampioenen en zij zullen beiden proberen de titel te verdedigen. Maar ook oud-winnaars als Jorik Klein, Robert van Rekom, Wout Boer en Peter van den Bergh zullen weer voor de top gaan. En uiteraard rekent de organisatie weer op veel deelnemers van buiten de eigen vereniging.

 

De winnaars van 2018


Wanneer: 2, 9, 16 en 23 mei en 6, 13 en 20 juni.
Elke ronde start om 20:00 uur.

Prijsuitreiking: 27 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd.

Prijzen: in natura

Indeling: 7 ronden Zwitsers in 1 groep

Speeltempo: 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij.

Bijzonderheden: mogelijkheid 2 byes te nemen (geen bye in de laatste ronde).

Inschrijfgeld: 5 euro, te voldoen aan de zaal.

 

De uitslagen zullen aan de KNSB worden doorgegeven voor ratingverwerking.

 

Aanmelden: vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl, o.v.v. naam, vereniging en bondsnummer.

Speelruimte: Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

 

Graag tot ziens op 2 mei a.s.

 

Met vriendelijke groet,

Mark van Hulst