OKD: Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2017

 

10.06.17 5de ronde: Mijlpaal voor Ron Melger

08.06.17 FOTO’S OPEN KAMP. DRECHTSTREEK 2017
20.05.17 André van Dieën kent uitstekende start
12.05.17 2de Ronde Nog 5 spelers met 100% score
07.05.17 1ste Ronde Verrassingen, mooie matjes en blunders
11.04.17 Aankondiging OKD 2017


Mijlpaal voor Ron Melger

10.06.17 MvH
In de 5de ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Ron Melger van schaakclub PASCAL een mooie overwinning geboekt op Koos Abee. Veertig jaar geleden zag Ron, als beginnend schaker, al op tegen de toen zeer sterk spelende Abee. Het heeft tot 2017 moeten duren voor Ron een partij tegen Koos mocht spelen.

Ron opende sterk maar zag Koos terugkomen. De tegenaanval zette echter niet door, waarna Melger de partij netjes afmaakte. Met 3 uit 5 staat Melger nu in de top 20 en met nog twee ronden te gaan heeft hij zicht op een hoge plaats in de eindrangschikking. ....

         

.... Bert Dobber won netjes van clubgenoot Henk Timmermans.

Lees dit verslag HIER verder op de site van Sv. Sliedrecht.


André van Dieën kent uitstekende start in O.K.D.

Sliedrecht 20.05.17 MvH

Na de derde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is Bert van de Donk als enige koploper overgebleven. Zelf wist Bert in een onverwacht lange partij te winnen van Einathan Ghebreab, terwijl concurrent Ron Melger tegen Jerry van Rekom de winst aan zijn neus voorbij zah gaan.

Achter van Donk volgen 6 spelers met 2½ punt, waarvan andré van Dieën de meest verrassende is. Hij wist geroutineerd van een snel spelende Gerard van Steenoven te winnen en kent zodoende een uitstekende toernooistart.

Het hele verslag leest u HIER


Tweede ronde OKD: nog 5 spelers met 100% score

12.05.17 Mark van Hulst
Na de 2de ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 5 spelers met de volle 100%. Bert van de Donk (zie foto, tvb) won in een regelmatige partij van Teunis den Rooijen., terwijl Martijn Stoker weinig moeite had met Cees Moes. Ook Ron Melger speelde in een korte partij Marcel Klein van het bord.

De top 5 wordt aangevuld met Tobias Dekker, die de nodige moeite had met Joost Stoker, maar in het eindspel de beslissende doorbraak wist te forceren, en met de sterk spelende Elnathan Ghebreab die in tijdnood naar winst op Martin Prins vluggerde.    Lees alles over deze ronde op de site van Sv. Sliedrecht


1e ronde OKD: verrassingen, mooie matnetjes en blunders

 

 

okd17jstoker1   Eddy ook aan kop
Joost Stoker startte verrassend sterk en Eddy Korevaar ook aan kopSLIEDRECHT 07.05.17 Mark van Hulst

In de eerste ronde van het 12e Open Kampioenschap van de Drechtstreek kon al meteen een verrassende uitslag worden genoteerd. In een marathonpartij wist Joost Stoker een mooie winst te behalen op Hans Klein. De partij ging lang gelijk op, maar in het eindspel sloeg Stoker toe en kon het punt noteren. Met 43 deelnemers, waaronder een aantal van buiten de regio,  is het toernooi weer van start gegaan en meteen ging men er hard tegenaan. In de toppartij tussen titelkandidaat Bert van de Donk en Kees Wessels kwam het Jaenisch-gambiet op het bord. Volgens Wessels “geen partij voor lafaards”. Toen de rookwolken eenmaal waren opgetrokken bleek Van de Donk de betere stelling te hebben en moest Wessels zijn koning omleggen.Tobias Dekker speelde een sterke partij tegen oud-winnaar Koos Abee en kon snel de buit binnenhalen. De strijd tussen Teunis den Rooijen en Bert Dobber duurde heel wat langer en uiteindelijk was het Den Rooijen die de winnende combinatie vond.

 

Eddy Korevaar van De Giessen en Linge had een hele kluif aan jeugdtalent William Gijsen. In het eindspel greep Gijsen echter mis en moest het punt aan Korevaar laten. Ook Kees van der Does liet zich in het eindspel verrassen en zag Ron Melger naar de overwinning schuiven.

okd17cmoes1okd17huittenboogaard1
Cees maakte Moes van Gijsen en Hans Uittenbogaard won ook

 

Johan Gijsen was op weg naar mat in 1 tegen Cees Moes, maar Cees was net een zet eerder en zette Johan vakkundig mat. Ferhat Erdogan kon tegenstander Elnathan Ghebreab ook mat zetten, maar zag de juiste voortzetting niet en moest alsnog zijn koning omleggen. Jurgen de Haan zette opnieuw een sterke partij neer en wist Jaap Euser beentje te lichten.

 

Peter Vis raakte tegen Martin Prins even uit zijn concentratie en blunderde een stuk weg. Prins ging echter later in de partij ook de mist in en zag een toren van het bord verdwijnen. Dit verlies kwam Prins niet meer te boven.

 

Hans Uittenbogaard wist na een spannende manoeuvreerpartij Koos van de Berg te verslaan en staat zodoende ook bovenaan.

 

Marcel Klein blunderde tegen Tim de Waard een pion weg, maar kon later in de partij door een fout van Tim toch het punt binnen halen.

 

Ook de andere Stoker kwam goed uit de startblokken met een overwinning tegen Henri Hartog.

Bij de remises viel vooral de partij tussen Yaro van Beest en de op papier sterkere Dominggus Paays op. Van Beest hield de stelling goed gesloten en in gelijke stelling werd besloten het punt te delen.  Titelverdediger Jorik Klein kwam met remise goed weg tegen Robert van Rekom, terwijl Jerry van Rekom juist beter stond tegen Wim Pool, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met remise.

 

Johan van de Griend hield Wim Hokken op een halfje en was daar zeker niet ontevreden over.

 

UITSLAGEN 1STE RONDE

 

 

 

Voorlopige indeling 2e ronde op 11 mei a.s.:

      1 Teunis den Rooijen    -  Bert van de Donk      

  2 Tobias Dekker         -  Joost Stoker          

  3 Wim Pool              -  Wijnand Rijnders      

  4 Niels Mijnster        -  Jerry van Rekom       

  5 Jorik Klein           -  Wim Hokken            

  6 Johan van der Griend  -  Robert van Rekom      

  7 Henk Timmermans       -  Wout Boer             

  8 Hans Klein            -  Henk Prins            

  9 Peter Vis             -  Kees Wessels          

 10 Jurgen de Haan        -  Koos Abee             

 11 Elnathan Ghebreab     -  Hans Uittenbogaard    

 12 William Gijsen        -  Bert Dobber           

 13 Ron Melger            -  Marcel Klein          

 14 Martijn Stoker        -  Cees Moes             

 15 Yaro van Beest        -  Mark van Hulst        

 16 Jaap Euser            -  Dominggus Paays      

 17 Koos van den Berg     -  Martin Prins          

 18 Johan Gijsen          -  Henri Hartog           

 19 Leo Koppelaar         -  Ferhat Erdogan        

 20 Tim de Waard          -  Luana Mensing         

Bye: Kees van der Does, Eddy Korevaar, André van Dieën.

 


Open Kampioenschap van de Drechtstreek start 4 mei

 

11.04.17 MvH

Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste twee maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 12e keer op rij.

Vorig jaar pakte Jorik Klein (foto Mark van Hulst) de 'dubbel' na ook het clubkampioenschap te hebben behaald. Uiteraard zal hij dit jaar zijn titel gaan verdedigen.

Het toernooi start op 4 mei a.s en de overige rondes worden gespeeld op 11 en 18 mei en 1, 8, 15 en 22 juni. De prijsuitreiking zal zijn op 29 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd. Alle rondes starten om 20.00 uur. Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht:

Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

De formule is niet veranderd: 7 ronden Zwitsers in één grote groep met een bedenktijd van 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij. Dit jaar is het wel voor het eerst mogelijk 2 byes op te nemen (niet in de laatste ronde). Het inschrijfgeld is nog steeds 5 euro.

De uitslagen worden aan de KNSB doorgegeven voor de ratingverwerking!

Aanmelden kan vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl