PASCAL Overdagtoernooi op maandag 27 februarimeer schaak nieuws

 

28.02.17 Toernooi in alle opzichten geslaagd! HvdB

27.02.17 Uitslagen en winnaars

27.02.17 DE FOTO’S

26.02.17 Voorlopige lijst van deelnemers

07.01.17 Vanaf nu aanmelden voor het PASCAL overdagtoernooi op maandag 27/2

 

PASCAL Overdag toernooi

in alle opzichten geslaagd!

28.02,17 HvdB

Afgelopen maandagmiddag 27 februari werd het eerste PASCAL Overdag toernooi gehouden. Dat dit zo’n succes zou worden, had de organisator niet verwacht maar wel gehoopt natuurlijk. Van jong tot oud was men enthousiast om dit soort toernooien vaker te spelen. Zaken die de deelnemers goed zijn bevallen, zijn onder andere het spelen in groepen van ongeveer gelijke sterkte en het aantal van 5 speelronden. Hierdoor zat er een goed tempo in, terwijl er daarnaast nog genoeg momenten waren om tussentijds iets te consumeren en bij te praten met mensen uit de schaakwereld die je niet elke week ontmoet en ziet.

 

 

Inschrijfgeld en prijzen waren bescheiden, maar toch leuk genoeg om voor te spelen, zonder dat het ten koste ging van de gezelligheid. Het was aan het einde duidelijk dat deze formule een vervolg moet krijgen in de regio en de RSB. Vanuit Spijkenisse werd al geopperd ook zo’n toernooi op dinsdagmiddag te organiseren. En in de herfstvakantie gaan onze Sliedrechtse vrienden het weer proberen.

Lees verder op de site van PASCAL

 

 

UITSLAGEN EN WINNAARS

PASCAL OVERDAGSCHAAKTOERNOOI 27/02/17

 

Uitslagen Groep 1 Winnaar 1. Kees Brinkman

Uitslagen Groep 2 Winnaar 1. Kees van Tol

Uitslagen Groep 3 Winnaar 1. Robin ten Hunen

M.d.a. Hans van den Beukel

 

De FOTO’s - 46 stuks – o.a. van de meeste deelnemers/sters staan HIER.

 

BUITEN

 

 

 

 

BINNEN

 

 

27.02.17 tvb

 

 

 

Voorlopige deelnemerslijst

 

 

 

 

Stand per 26 febr:

 

41 deelnemers

 

Zie voor de namen:

 

HIER

 

MAANDAG 27 FEBRUARI 

PASCAL OVERDAGSCHAAKTOERNOOI

 

Schaakclub PASCAL organiseert maandag 27 februari 2017 – dat is in de voorjaarsvakantie – het PASCAL overdag-toernooi. Dit regionale rapidschaaktoernooi wordt gespeeld in het Denksportcentrum van Papendrecht, tegenover Theater De Willem.

Gestart wordt om 13.15 uur.

Zaal open vanaf 12.45 uur.

Voor zowel toppers als huisschakers wordt het PASCAL-overdagtoernooi een mooi evenement. Het toernooi is voor iedereen toegankelijk. Ook voor jeugdschakers is het toernooi een mooie gelegenheid om in de vakantie een gezellig potje schaak te spelen.

LEES HIER MEER OVER DIT TOERNOOI

 


Vanaf nu aanmelden voor het PASCAL overdag-toernooi van maandag 27 februari !!!

07.01.17 HvdB

 

Bijzonderheden:

 

Bij de speelzaal is volop parkeerruimte, maar ook per openbaar vervoer (bus en waterbus) is Papendrecht prima bereikbaar.

 

De formule van het toernooi is 5 ronden Zwitsers, ingedeeld naar sterkte in 2 tot 3 groepen van circa 16 spelers (er is ruimte voor maximaal 50 spelers.)

 

Het speeltempo bedraagt 20 min. p.p.p.p.

Deelname kost € 5,–, te voldoen aan de zaal. Rond 17.00 uur zullen de prijzen (cadeaubonnen van 20, 15 en 10 euro) worden uitgereikt.

Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep.

 

Organisatie

Het PASCAL overdag-toernooi is één van de opvolgers van het “Den Witten Haen” toernooi, dat de afgelopen 10 jaar twee maal per jaar een vaste plaats op de regionale schaakkalender had. Na 20 toernooien is besloten een punt achter die formule te zetten en zo beleefde het “Den Witten Haen” toernooi zijn laatste editie in februari 2016.

 

 

Kort daarna hebben bestuursleden van schaakclub Dordrecht, schaakvereniging Sliedrecht en schaakclub PASCAL (dat laatste staat voor Papendrecht Schaak Combinatie Alblasserdam) het initiatief genomen om het overdag schaken in de regio Drechtsteden voort te zetten in de vorm van drie toernooien met elk een eigen invulling: een nieuw herfsttoernooi in Sliedrecht, het reeds bestaande Hoogendoorntoernooi in de kerstvakantie in Dordrecht en dan nu in de voorjaarsvakantie het eerste PASCAL overdagtoernooi in Papendrecht.

 

Inschrijven

Wie mee wil doen aan het eerste PASCAL overdagtoernooi en niet het risico wil lopen buiten de boot te vallen (er is tenslotte slechts plaats voor 50
schakers) kan zich het beste vooraf aanmelden bij wedstrijdleider Hans
van den Beukel door een e-mail te sturen naar:

hans@schaakclubpascal.nl

Vermeld hierbij je naam, je schaaksterkte (rating of inschatting daarvan) en je schaakvereniging (indien van toepassing). Eerst na bevestiging van je aanmelding is je inschrijving definitief.

 

www.tomsschaakboeken.nl