Sliedrechts Open Rapid

 

Vakantietoernooi 2017

 

 

25.08.17 Verslag laatste speeldag: REMBRANDT BRUIL WINT

25.08.17 Fotoportretten en andere foto’s van de laagste speeldag (tvb)

19.08.17 Verslag vijfde speelavond

11.08.17 Verslag vierde speelavond

23.07.17 Ronde 3: De achtervolging is ingezet

15.07.17 Wie stopt Rembrandt Bruil?

07.07.17 Rembrandt Bruil eerste koploper

Meer over dit toernooi op http://www.schakendsliedrecht.nl/       

 

Rembrandt Bruil wint Vakantietoernooi:

Over ijsjes, eieren en een fantastisch toernooi.

Winnaar Rembrandt Bruil

 

25.08.17 MK & MS foto’s Marcel Klein

En we hebben een winnaar!  Rembrandt Bruil is de terechte winnaar van het 2e Sliedrechtse Vakantietoernooi!  Van zijn 9 partijen wist hij er maar liefst 8 te winnen en dat vaak ook nog tegen directe concurrenten. Dan is de wisselbeker dit jaar een terechte prooi voor deze jonge schaker, die komende maand ook nog naar het Jeugd EK gaat. Een mooie winnaar dus van het toernooi.

Het was de laatste avond nog spannend. 

 

 

Jurgen de Haan en Luana Mensing

winnaars van groep 2 en 3

 

In Groep 3 leken de kaarten wel geschud voor de toppositie, maar in Groep 1 en 2 kon nog veel gebeuren.  In de hoofdgroep was dit ook het geval.  Jan Jaap Janse kon het toernooi nog winnen, maar dan moest hij wel 3 keer winnen.  In de eerste ronde van de avond lukte dat nipt tegen Teunis van Rooijen, maar in de tweede ronde van de avond vond hij een ontketende Peter van den Bergh op zijn pad. 

In een mooie partij wist Peter Jan Jaap beentje te lichten en zo werd duidelijk dat Rembrandt de winnaar van het toernooi werd. In de laatste ronde werd de definitieve eindstand bepaald. Peter van den Bergh verloor deze ronde van Nathanael Spaan, maar werd toch tweede in de eindrangschikking, op een miniem verschil gevolgd door Jorik Klein die zelfs nog voor Jan Jaap de 3de plaats pakte. 

 

Tom van Bokhoven maakt foto´s op de laatste speelavond.

foto Marcel Klein

 

Het volledige verslag incl. uitslagen en eindstanden plus de links naar veel foto’s van Marcel Klein staan op www.schakendsliedrecht.nl

 

 

 

 

 

Sliedrechts Rapidschaak Vakantietoernooi:  Volgende week een bloedstollende finale!

Verslag 5de speelavond

 

SLIEDRECHT – 18.08.17 MK&MS

Na de 5e speelavond heeft Jan Jaap Janse een belangrijke stap gezet naar de top van het klassement. In een rechtstreeks duel met Rembrandt Bruil wist JJJ te winnen en zo dichtbij Rembrandt te komen.

Jan Jaap Janse won 3 keer en is nu medekoploper

foto Sv. Sliedrecht

In de rangschikking staat Rembrandt nog bovenaan, maar in percentage staan de schakers gelijk. De top 4 wordt gecompleteerd door Peter van den Bergh en Jorik Klein. Beiden kwamen deze speelavond niet in actie, maar dat de titel naar 1 van deze 4 spelers zal gaan is duidelijk. Voorlopig zal dan Jan Jaap nog wel 3 partijen moeten spelen, terwijl de rest al voldoende heeft gespeeld. Rembrandt heeft zijn naaste concurrenten al gehad, terwijl de anderen nog tegen elkaar moeten spelen. Het gaat dus bloedstollend worden de laatste ronde.

 

In Groep 2 is het helemaal spannend. De top 9 maakt gewoon nog kans op ereplaatsen en daar kan werkelijk nog van alles gebeuren. En zelfs de nummer 15 zou gewoon nog volgende week in de top 5 kunnen staan, dus hier kan werkelijk nog alles gebeuren. Voorlopig echter staat Ron Melger aan kop. Hij had het deze avond niet makkelijk, zo verloor hij van naaste belager John van Waardenburg, maar herstelde zich in de laatste ronde door Martijn Stoker pootje te lichten. Ook Otto van Haren doet het uitstekend. Otto wist zelfs 3 keer te winnen deze avond. Maar de concurrentie is dus groot. Henk van der Hoek, Willem Kuiper, Bert van Hees en Joost Stoker zitten het drietal op de hielen.

 

In Groep 3 lijkt de winnaar duidelijk. Luana Mensing staat mooi bovenaan. Alleen een heel slechte laatste avond kan nog roet in het eten gooien, maar daar gaat niemand vanuit..  Nummer 2 is Luc Leendertse. In de laatste ronde boekte hij een mooie overwinning op naaste belager Peter de Voogd, die heel mooi op een derde plaats blijft staan. Daarachter staat een groot en langgerekt veld van schakers die hopen op een mooie laatste avond om zodoende nog in de prijzen te vallen.

 

Volgende week donderdag is de laatste avond van het vakantietoernooi 2017. Na de laatste ronde is de prijsuitreiking. Voor meer verslagen, foto’s en alle standen: www.schakendsliedrecht.nl                   

 

 

 

Sliedrechts Rapidschaak Vakantietoernooi: 

Wie kan de Top 3 nog bedreigen?

Vierde speelavond

 

SLIEDRECHT 11.08.17

Na een korte pauze van 2 weken, pakt Schaakvereniging Sliedrecht de draad weer op met de 4e avond van het Vakantie-toernooi.

 

Jorik Klein medekoploper foto sv Sliedrecht

Op deze avond werden ronde 10 tot en met 12 gespeeld en aan het eind van de avond werd duidelijk dat de top 3 aardig is vormgegeven.  Huidige nummer 1 Rembrandt Bruil geniet nog van zijn vakantie, maar naast Peter van den Bergh is nu ook Jorik Klein stevig in het zadel gekomen. Hij wist al zijn partijen te winnen en zo enkele tegenstanders op achterstand te zetten. Op deze manier vormen zij de top 3 en de achtervolgers zullen sterk moeten spelen om deze 3 nog te bedreigen. Er zijn zeker nog kanshebbers, bijvoorbeeld Jan Jaap Janse die nu pas kwam instromen, maar gelijk goed scoorde, maar enkele anderen (waaronder de winnaar van vorig jaar Rik de Wilde) staan al op flinke achterstand.

 

In Groep 2 ligt alles nog open.  Martin Prins leidt de dans, maar deze voorsprong is zo miniem dat er nog veel achtervolgers goede kans maken.  Ron Melger en William Gijsen lijken hier de meeste kans op te maken.

 

Luana Mensing foto sv. Sliedrecht

 

Groep 3 lijkt nu al een prooi te worden voor het Sliedrechtse jeugdtalent Luana Mensing. Opnieuw versloeg ze 2 spelers die veel sterker zijn en Sliedrecht lijkt een nieuw schaaktalent rijker te worden.

 

Inmiddels zijn er al 85 schakers die 1 of meerdere avonden zijn komen schaken.  Ideaal om eens te proberen of om weer in vorm te komen.  De 5e speelavond zal zijn op donderdag 17 augustus, terwijl een week later de laatste speelavond is met aansluitend de prijsuitreiking.

 

Voor meer verslagen, standen en foto’s:  www.schakendsliedrecht.nl  

 

 

 

Avond 3: De achtervolging is ingezet

 

Vierde ronde op 10 augustus!

SLIEDRECHT 20.07.17

Na de derde schaakavond van het Sliedrechts Vakantietoernooi is het veld aan de top weer wat in elkaar geschoven. Leider Rembrandt Bruil kwam niet in actie en dit gaf Sliedrechts clubkampioen Peter van den Bergh en Giessen / Linge speler Eddy Korevaar de kans om in te lopen. Peter won alle drie partijen en zet daarmee een serieuze aanval op Rembrandt in.

 

De vakantie is echt begonnen en dat merkten we op deze avond ook. Nog steeds waren er 21 partijen en dat houdt in dat er nog steeds dik 40 man in Sliedrecht kwam schaken. Na de korte zomerstop van twee weken, zal het in augustus wel weer drukker worden.

In een gezellige entourage had de bardienst weer voor heerlijke hapjes gezorgd die tijdens de partijen gretig aftrek vonden. Mooi om te zien dat er zelfs tussen de ronden, maar ook daarna gewoon weer verder gesnelschaakt wordt. Ook de vele verschillende Belgische biertjes vonden hun weg naar de schakers. 

 

In groep 1 zullen de komende weken nog enkele goede schakers instromen, dus het gaat nog spannend worden. Maar voorlopig lijken Rembrandt en Peter al een flinke basis voor een topnotering te hebben gelegd.

 

In groep 2 ligt alles nog open. Lokale jeugdspeler William Gijsen stroomde in en laat gelijk zien grote kanshebber te zijn voor een toppositie, maar de concurrentie is zwaar en sterk. Robert Goedegebuur en Martin Prins hebben zelfs nog 100%, maar moeten nog wel wat partijen spelen om in de eindrangschikking te komen. Ron Melger kende weer een uitstekende avond en won 3 keer, maar ook Bert Dobber schuift rustig aan naar boven. In groep 3 tenslotte moest Ben van Bloppoel een stapje terug doen, maar nog steeds heeft hij de beste papieren. Maar er staan veel spelers te trappelen om het in augustus Ben lastig te maken. Opvallend in de top staat Ger Schraa, die een mooie start had, maar ook lokale spelers als Daniel de Bruin, Luana Mensing en Mark Cauwenbergh maken nog goede kans. In deze groep schaken ook veel thuisschakers en dat maakt het leuk voor iedereen om in te stromen.

 

Na een korte zomerstop, zal de 4e speelavond zijn op 10 augustus.  Voor wie een keer mee wil doen: alle info staat op

www.schakendsliedrecht.nl

 

 

 

 

Wie stopt Rembrandt Bruil?

 

SLIEDRECHT – 15.07.17 verslag en foto’s MK/JS

Na de 2e avond van het Sliedrechts Open Rapid vakantietoernooi werd aan de bar maar over 1 ding nagesproken: Wie houdt Rembrandt Bruil nog tegen? Opnieuw wist deze jonge speler een fantastische prestatie neer te zetten door al zijn 3 partijen te winnen. Ook de winnaar van vorig jaar (Rik de Wilde) kon geen vuist maken tegen de ontketende Rembrandt, die door deze overwinningen nu ruim aan kop gaat. Uiteraard is het zo dat er de komende avonden nog enkele sterke spelers hun opwachting zullen maken, dus het toernooi is zeker nog niet gespeeld.

De schaakarena

 

Opnieuw was het thuishonk van de Schaakvereniging drukbezet. Met 60 schakers vlogen de stukken over de borden en was de hele benedenzaal van “De Havik” weer vol. Naast veel spelers die de eerste avond ook al aanwezig waren, kon de organisatie ook weel een tiental spelers verwelkomen die er de vorige keer niet waren en tegelijkertijd is er inmiddels ook al een aantal schakers op vakantie. Zoals de deelnemers van het toernooi inmiddels gewend zijn, is er naast een uitgebreid aanbod aan de bar ook altijd wat lekkers te eten. De barman van dienst (Don Leo) had deze week gezorgd voor toastjes met haring en toastjes met tomaat (uit eigen tuin) en smeerkaas. Het kan allemaal in Sliedrecht.

 

Maar natuurlijk gaat het ook over het schaken. Over Rembrandt hebben we het dus al gehad. Opnieuw 3 overwinningen, waardoor hij zijn 100% score houdt. Deze keer moesten Jorik Klein, Rik de Wilde en Eddy Korevaar er aan geloven. Eens kijken of hij dit vol kan houden. Voor Rik de Wilde geldt dat het lastig wordt om zijn titel te prolongeren, want naast bovenstaand verlies, speelde hij ook remise tegen Peter van den Bergh. Hem vinden we dus terug ergens in de middenmoot van Groep 1. In de achtervolging op Rembrandt zijn nog wel Andrew Mensing, Jaco Vonk en Niels Mijnster.  Zij zullen ongetwijfeld de volgende tegenstanders zijn en liggen dan nog op koers om het hem moeilijk te maken. Ook Lemmy Schakel, Jorik Klein, Peter van den Bergh en Arjan Kreukniet hebben nog alle kansen op eremetaal. Met name Arjan deed goede zaken door drie keer te winnen deze avond. Eddy Korevaar moet na zijn verlies tegen Rembrandt een klein stapje terug doen, maar zal zeker weer aanhaken. In deze groep verwachten we de komende avonden ook nog nieuwe stevige concurrentie, dus de lijst met uitdagers zal zeker nog langer gaan worden, maar Rembrandt stoomt voorlopig goed door.

Volle bak in De Havik

 

In de tweede groep is het Robert Goedegebuur die de dans leidt. Met overwinningen op Jaap Euser, Otto van Haren en Jan Hauwert maakt hij een goede start tijdens dit toernooi. In de achtervolging zijn Bert Dobber en Bert van Hees. Bert Dobber speelde opnieuw 2 partijen en won 2 keer (Otto van Haren en Bram Kapelle) en haakt zo aan bij de top in deze groep. Ook John van Waardenberg kruipt omhoog, terwijl Yaro van Beest na zijn eerste goede dag een stapje terug moet doen. Na lange tijd schaakvakantie mochten we ook Pieter Blokland weer begroeten en hij had ook een goede start met 2 winstpartijen.

Ben van Bloppoel op kop in groep 3

 

In groep 3 hebben we wel een verrassende leider. Ben van Bloppoel ging gewoon door waar hij de vorige keer mee was begonnen. 2 winstpartijen op een avond. In ronde 5 zat hij zelfs op bord 1 in de schaakarena. Zou hij dit kunnen volhouden? De weddenschappen lopen inmiddels. Achter hem staan veel spelers met 3 partijen die het hem de komende weken nog lastig gaan maken. Jochanan Alberts moest in deze groep een stapje terug doen, terwijl Kevin Carvalho zijn eerste punt pakte!

 

Het was opnieuw een mooie avond, waarbij opnieuw rond de 60 deelnemers hun weg hadden gevonden naar Sliedrecht. In een uitstekende sfeer werden de partijen gespeeld.

 

 

Rembrandt Bruil eerste koploper Sliedrechts Vakantietoernooi

 

SLIEDRECHT 07.07.17 MK/MS

Na de eerste avond van het Sliedrechts Open Rapid Vakantietoernooi staat Rembrandt Bruil bovenaan de ranglijst. In de 3 gespeelde ronden wist hij ook 3 keer te winnen, waaronder tegen de kersverse kampioen van de Schaakvereniging Peter van den Bergh. Alhoewel het toernooi pas net onderweg is, en er nog van alles kan gebeuren, is de eerste klap uitgedeeld.

 

      

Rembrandt Bruil en volle bak in de Havik

In de afgeladen speellocatie van Schaakvereniging Sliedrecht kwamen, voor de eerste van 6 avonden, 64 schakers uit de gehele regio en daarbuiten naar “De Havik” om 3 ronden Rapid te schaken. In totaal hebben zich inmiddels al bijna 90 deelnemers ingeschreven om 1 of meerdere keren mee te schaken en te strijden om de vele prijzen die eind augustus worden uitgereikt.

 

Vooral de jongeren lieten zich gelden op de eerste avond. Naast Rembrandt staan ook nog Jochanan Alberts (jeugdkampioen van Sliedrecht) en Yaro van Beest op 100%, maar zij speelden 2 ronden mee. In de achtervolging zijn ratingfavoriet Jaco Vonk en jeugdspelers Jorik Klein, Andrew Mensing en Jurgen den Haan, terwijl er veel spelers met twee gewonnen partijen ook een uitstekende start van het toernooi hebben. Aan de andere kant is er na 1 avond nog weinig van te zeggen. Door de opzet van het toernooi is het niet nodig om elke avond te spelen en wanneer er 9 ronden van de 18 in totaal zijn mee geschaakt, komt men in de eindrangschikking. Zo zijn er in elke ratinggroep dus nog deelnemers die pas een volgende keer meedoen.

 

Na het succes van vorig jaar, wordt dit toernooi dus nu voor de tweede keer gehouden en opnieuw was het dus een mooie avond. Veel schakers genoten niet alleen van het spelen van de partijen, maar de onderlinge contacten met een hapje en een drankje aan de bar dragen zeker mee aan de succesformule van dit toernooi.

 

Voor uitslagen en de ranglijst: www.schakendsliedrecht.nl

 

Op donderdag 13 juli staat de tweede speelavond gepland met ronde 4 t/m 6

Door de opzet van het toernooi is het dus nog mogelijk om in te stromen en mee te doen. Aanmelden kan via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com