.


..3e Sliedrechts Vakantie Rapid Toernooi 2018

 

 

17.08.18 Nathanael Spaan wint 3e Sliedr. Vakantietoernooi

12.08.18 5e Avond: Spanning aan de top

06.07.18 Jorik doet goede zaken op tweede speeldag

29.07.18 Eerste avond groot succes

18.05.18 Aankondiging Tweede Rapid Vakantietoernooi

 

Nathanael Spaan wint 3e Sliedrechts Vakantietoernooi 2018

 

SLIEDRECHT 17.08.18 persbericht organisatie
Na een spannende slotavond van het Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi bleek dat met een miniem verschil de winst dit jaar naar Nathanael Spaan is gegaan.

Hiermee is hij de opvolger van Rembrandt Bruil (2017) en Rik de Wilde (2016).

          

Nathanael Spaan (links) en Christiaan Blom

Prijswinnaars in Sliedrecht

 

In de thuislocatie van Schaakvereniging Sliedrecht was de spanning in alle groepen te snijden, maar gelukkig was het ook weer ouderwets gezellig! Ruim 90 spelers wisten de afgelopen weken de weg naar Sliedrecht te vinden en daarmee is dit zomertoernooi veruit de grootste in de regio. Sliedrechtspelers Peter van den Bergh en Tobias Dekker werden in de eindrangschikking uiteindelijk de nummer 2 en 3.

 

Groep 2 was een prooi voor Sliedrechter Yaro van Beest, die ook op de slotavond weer een paar hoger gerate spelers wist te verslaan. Hij bleef Joost Stoker en John van Waardenberg net voor.

 

Het Papendrechtse jeugdtalent Christiaan Blom bleef in Groep 3 nipt Sliedrechts jeugdkampioen Arie van der Starre voor. Beide jeugdspelers wisten veel senioren achter zich te laten.

 

Voor alle uitslagen, verslagen en foto’s: www.schakendsliedrecht.nl

 

 

Avond_5
Avond 5: Spanning aan de top!

12.08.18 tekst en foto’s M.Klein/J.Stoker

Na de 5e avond van het Sliedrechts Vakantietoernooi is duidelijk dat het op de slotavond bijzonder spannend gaat worden.  Wie gaat er met de wisselbeker naar huis?  Maar ook in Groep 2 en 3 is de spanning nog te snijden en zal de laatste avond duidelijkheid geven.

 

 

Peter van den Bergh (links) en Nathanael Spaan

 

In Groep 1 zijn er nog 4 kandidaten over.  Jorik Klein en Tobias Dekker speelden niet, maar zullen ongetwijfeld de laatste avond spelen, terwijl Peter van den Bergh en Nathanael Spaan wel aanwezig waren.  In de onderlinge partij won Nathanael, zodat de verschillen in de top uiterst klein zijn.  Zeker omdat ook de rest van Groep 1 in staat is om punten van de toppers te snoepen, zal het tot de laatste ronde spannend blijven wie de opvolger van Rik de Wilde (2016) en Rembrandt Bruil (2017) zal worden.

 

Volle bak

 

Groep 2 lijkt sowieso een Sliedrechtse aangelegenheid te worden. Luana Mensing gaat aan de leiding, maar op minieme afstand gevolgd door een ontketende Yaro van Beest. De laatste avond zullen ze beiden niet te veel punten moeten verliezen, want anders gaat nummer 3 Joost Stoker er met de eerste plaats vandoor.

 

Groep 3 zou zo maar eens een prooi kunnen worden voor de jeugd!  Ware het niet dat Pavel Gregorian nog aan de leiding staat, maar hij waarschijnlijk niet aan het aantal benodigde partijen komt. Dan zijn er flinke kansen voor jeugdkampioen Arie van der Starre (die zelfs Jerry van Rekom mat zette) en Christiaan Blom, terwijl ook Louis Liu nog kans op eremetaal heeft. In de achtervolging zien we hier Mark van Hulst, die 3 keer won.

 

Kortom, het gaat een spannende slotavond worden, waarbij zoals altijd weer veel prijzen te verdelen zijn.

 

Voor alle uitslagen, standen, verslagen en foto’s:  www.schakendsliedrecht.nl   Voor informatie: vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

 

 

 

 

Jorik Klein doet goede zaken op 2de Sliedrechts RapidSchaak Vakantietoernooi

 

 

                   Jong en oud schaken mee                                      Jorik Klein

 

 

06.07.18 Tekst en foto´s Marcel Klein en Martijn Stoker

Tijdens de tweede avond van het Sliedrechts  Rapidschaak Vakantietoernooi heeft de Sliedrechter Jorik Klein goede zaken gedaan. Terwijl de meeste concurrenten deze avond niet in actie kwamen, wist Jorik 2 partijen winnend af te sluiten en haalde 1 remise.  Met deze resultaten zet de oud-kampioen van Sliedrecht een stevige stap richting het podium. En wellicht is dit de opmaat voor een eerste Sliedrechtse eindoverwinning.

 

Volle bak

 

In de tweede groep spelen ook Sliedrechters de hoofdrol.  De broers Joost en Martijn Stoker zorgen voor een heuse broedertwist. Met 12 punten uit 5 partijen maken zij ook goede kans op een hoge notering, maar de broederstrijd zou wel eens een hoogtepunt kunnen bereiken als de heren binnenkort wellicht tegen elkaar spelen.

 

Groep 3 lijkt het domein van de jeugd te worden.  Het toernooi is voor jong en oud en op elk niveau wordt er geschaakt.  Christiaan Blom en Louis Liu uit Papendrecht pakken flink wat punten tegen senioren, maar het veld is daar heel breed. In deze groep kan nog heel veel gebeuren.

 

Aanstaande donderdag is de 3de avond van het toernooi en staan ronden 7-9 op het programma. Instromen kan nog steeds.

Meer informatie is te vinden op www.schakendsliedrecht.nl

 

 

Eerste avond Sliedrechts Vakantietoernooi

een groot succes

29.07.18

Alweer voor de 3e keer schaakt Sliedrecht gewoon door!  Na twee succesvolle edities van het rapid Vakantietoernooi, is afgelopen donderdag de derde editie gestart.  Inmiddels staat de teller van schakers die mee gaan doen boven de 80 en op de eerste avond waren er 61 deelnemers.

 

   

 

 

30 partijen dus in de eerste 2 ronden van de avond.  Met name wat jeugdspelers deden de 3e ronde niet mee, maar ook daar waren nog 23 partijen. Dat is het mooie van de formule: 6 donderavonden het vakantietoernooi, 3 rapidpartijen op een avond en bij minimaal 9 gespeelde partijen staat men in de ranglijst (3 ratinggroepen) en maak je kans op prijs.  En over de prijzen doen we in Sliedrecht niet zo moeilijk.  Dat zijn er altijd veel.

 

Op de eerste avond was het met name raak voor de thuisspelende club.  Ondanks dat er meer externe dan eigen spelers meeschaken, was de eerste klap voor Peter van den Bergh, Tobias Dekker en Jorik Klein.  3 kanshebbers op een toppositie en ze wonnen ook alle drie hun partijen.  In Groep 3 gaat verrassend Henri Hartog (ook uit Sliedrecht) aan de leiding. Ook hij scoorde 100%, terwijl in groep 3 met name de jeugd goede zaken deed.  Maar…… Parijs is nog ver, er stromen nog veel schakers in.   Alles is dus nog mogelijk.   Ook nog voor nieuwe deelnemers.  Wil je nog meedoen?  Dat kan: aanmelden kan via:

vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

Een uitgebreid verslag met standen en foto’s staat op

www.schakendsliedrecht.nl

 

 

 

Open Rapid Vakantietoernooi Sliedrecht

Start donderdag 28 juni !!

18.05.29

De temperaturen worden hoger, de barbecues zijn weer actief en dan begint het inmiddels een traditie te worden: Het Vakantietoernooi in Sliedrecht staat weer voor de deur. Alweer voor de 3e keer gaat Schaakvereniging Sliedrecht het Vakantietoernooi organiseren. Het concept blijft hetzelfde. Er kunnen per avond 3 rapidpartijen worden geschaakt, maar je kunt er ook één of twee spelen. Het toernooi bestaat uit 6 donderdagen en bij minimaal 9 gespeelde partijen komt je in de ranglijst die bestaat uit 3 ratinggroepen. En iedereen weet dat de prijsuitreiking in Sliedrecht altijd een feest is met veel prijzen.

 

Het concept werkt en wordt langzamerhand door meerdere verenigingen overgenomen en dat vinden wij helemaal prima. Want het gaat niet alleen over het concept, maar ook om de sfeer er omheen. En die is in Sliedrecht altijd ongeëvenaard.

 

In welke ratinggroep je ook speelt, of je huisschaker bent, jeugdspeler of je rating is boven de 2000. Je speelt altijd op eigen niveau in de gezellige zaal van Schaakvereniging Sliedrecht, waar niet alleen de sfeer goed is, maar er ook altijd hapjes en drankjes klaar staan. Wie verlangt er nu al niet naar de haringavond bijvoorbeeld. In een altijd gezellige sfeer worden op elk niveau partijen gespeeld, gelachen, een drankje aan de bar gedaan en mooie verhalen verteld.

 

De afgelopen jaren ging de wisselbeker naar Rik de Wilde en Rembrandt Bruil. De vraag is natuurlijk wie er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat. Maar in elke ratinggroep zijn mooie prijzen te winnen.

De eerste ronde wordt gespeeld op donderdag 28 juni in De Havik in Sliedrecht.

 

ZIE OOK DE POSTER MET ALLE GEGEVENS

 

Schrijf je nu in via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

of via de link: https://goo.gl/forms/Hyf3aMMhKOgjto8k1

 

Wij gaan er met elkaar weer een mooi toernooi van maken.

 

Schaakvereniging Sliedrecht

Marcel Klein en Martijn Stoker