.


..Sliedrechts Vakantie Rapid Toernooi 2018

 

 

06.07.18 Jorik doet goede zaken op tweede speeldag

18.05.18 Aankondiging Tweede Rapid Vakantietoernooi

 

Jorik Klein doet goede zaken op 2de Sliedrechts RapidSchaak Vakantietoernooi

 

 

                   Jong en oud schaken mee                                      Jorik Klein

 

 

06.07.18 Tekst en foto´s Marcel Klein en Martijn Stoker

Tijdens de tweede avond van het Sliedrechts  Rapidschaak Vakantietoernooi heeft de Sliedrechter Jorik Klein goede zaken gedaan. Terwijl de meeste concurrenten deze avond niet in actie kwamen, wist Jorik 2 partijen winnend af te sluiten en haalde 1 remise.  Met deze resultaten zet de oud-kampioen van Sliedrecht een stevige stap richting het podium. En wellicht is dit de opmaat voor een eerste Sliedrechtse eindoverwinning.

 

Volle bak

 

In de tweede groep spelen ook Sliedrechters de hoofdrol.  De broers Joost en Martijn Stoker zorgen voor een heuse broedertwist. Met 12 punten uit 5 partijen maken zij ook goede kans op een hoge notering, maar de broederstrijd zou wel eens een hoogtepunt kunnen bereiken als de heren binnenkort wellicht tegen elkaar spelen.

 

Groep 3 lijkt het domein van de jeugd te worden.  Het toernooi is voor jong en oud en op elk niveau wordt er geschaakt.  Christiaan Blom en Louis Liu uit Papendrecht pakken flink wat punten tegen senioren, maar het veld is daar heel breed. In deze groep kan nog heel veel gebeuren.

 

Aanstaande donderdag is de 3de avond van het toernooi en staan ronden 7-9 op het programma. Instromen kan nog steeds.

Meer informatie is te vinden op www.schakendsliedrecht.nl

 

 

 

Open Rapid Vakantietoernooi Sliedrecht

Start donderdag 28 juni !!

18.05.29

De temperaturen worden hoger, de barbecues zijn weer actief en dan begint het inmiddels een traditie te worden: Het Vakantietoernooi in Sliedrecht staat weer voor de deur. Alweer voor de 3e keer gaat Schaakvereniging Sliedrecht het Vakantietoernooi organiseren. Het concept blijft hetzelfde. Er kunnen per avond 3 rapidpartijen worden geschaakt, maar je kunt er ook één of twee spelen. Het toernooi bestaat uit 6 donderdagen en bij minimaal 9 gespeelde partijen komt je in de ranglijst die bestaat uit 3 ratinggroepen. En iedereen weet dat de prijsuitreiking in Sliedrecht altijd een feest is met veel prijzen.

 

Het concept werkt en wordt langzamerhand door meerdere verenigingen overgenomen en dat vinden wij helemaal prima. Want het gaat niet alleen over het concept, maar ook om de sfeer er omheen. En die is in Sliedrecht altijd ongeëvenaard.

 

In welke ratinggroep je ook speelt, of je huisschaker bent, jeugdspeler of je rating is boven de 2000. Je speelt altijd op eigen niveau in de gezellige zaal van Schaakvereniging Sliedrecht, waar niet alleen de sfeer goed is, maar er ook altijd hapjes en drankjes klaar staan. Wie verlangt er nu al niet naar de haringavond bijvoorbeeld. In een altijd gezellige sfeer worden op elk niveau partijen gespeeld, gelachen, een drankje aan de bar gedaan en mooie verhalen verteld.

 

De afgelopen jaren ging de wisselbeker naar Rik de Wilde en Rembrandt Bruil. De vraag is natuurlijk wie er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat. Maar in elke ratinggroep zijn mooie prijzen te winnen.

De eerste ronde wordt gespeeld op donderdag 28 juni in De Havik in Sliedrecht.

 

ZIE OOK DE POSTER MET ALLE GEGEVENS

 

Schrijf je nu in via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

of via de link: https://goo.gl/forms/Hyf3aMMhKOgjto8k1

 

Wij gaan er met elkaar weer een mooi toernooi van maken.

 

Schaakvereniging Sliedrecht

Marcel Klein en Martijn Stoker