OPEN RAPID VAKANTIETOERNOOI sv. Sliedrecht

11 juli t/m 15 augustus

  

Veel schakers uit de regio aanwezig tijdens

eerste ronde Vakantietoernooi

 

SLIEDRECHT – 11.07.19 met twee foto´s uit de 1ste speelavond

Het 4e vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht is uitstekend gestart. Maar liefst 65 schakers waren naar “De Havik” gekomen om in de zomer door te schaken of weer te gaan schaken. Het is mooi om te zien dat er ook schakers waren die voor het eerst sinds jaren weer achter een bord zaten, maar dat we ook 2 oud-kampioenen konden verwelkomen. Zo is dit toernooi dus ook echt voor iedereen, net (weer) beginnend schaker, jeugdleden, clubschakers en ook voor de (regionale) top is er genoeg uitdaging.

 

 

In de groepen zelf ging het er stevig aan toe. In de hoofdgroep, groep 1 speelden dus 2 oud-kampioenen mee, maar ook een hele groep uitdagers. En dat was te merken. Geen van de oud-kampioenen kwam ongeschonden uit de strijd. Nathanael Spaan (winnaar van vorig jaar) moest al in de eerste ronde zijn koning omleggen, nadat hij in tijdnood ten onder ging tegen Eddy Korevaar, terwijl Rik de Wilde in de tweede ronde niet verder kwam dan remise tegen Adrian Mensing. Aan het eind van de avond was niemand meer zonder puntverlies want de 2 spelers die na ronde 2 nog ongeslagen waren (William Gijsen en Arjan van der Leij) speelden in de laatste ronde remise tegen elkaar. Zo zijn de verschillen nog erg klein en weten we ook dat er nog diverse spelers gaan instromen. Dit waren alleen maar de eerste schermutselingen.

 

In Groep 2 zien we een duidelijke koploper. Ron Melgers is weer terug en dat zullen we weten ook. 3 overwinningen laten zien dat hij het schaken niet is verleerd en de tegenstanders zullen van goeden huize moeten komen om hem te verslaan. Kort daarachter zitten Jurgen den Haan en Harry Kramer. Beide spelers moesten slechts 1 remise afstaan en blijven dus vol in de race. Maar ook hier zit het verder dicht op elkaar, dus ook hier zal volgende week weer stevig aan de bak gegaan moeten worden.

 

 

 

Groep 3 heeft ook 1 koploper: Yuhao Chen wist ook al zijn partijen te winnen en zo keurig bovenaan de ranglijst te verschijnen. Hij is hard gegroeid en speelt gedegen. Maar de achtervolgers zitten er kort op. Bijna alle deelnemers die wij verwachten in deze groep waren er, dus hier moet nog wel onderling veel geschaakt gaan worden. In deze poule zitten ook de huisschakers. Die scoren ook al punten en een mooi voorbeeld hiervoor is Simon Kadijk, jaren niet geschaakt en op avond 1 al anderhalve punt.

 

Het is natuurlijk nog maar de eerste avond en we weten dat er nog veel gaat gebeuren. Volgende week donderdag is de tweede avond van het Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi.

 

Elk jaar wordt er tijdens de zomermaanden het Sliedrechts Vakantietoernooi georganiseerd. Veel schakers uit de regio schaken graag door en komen dan ook naar Sliedrecht. Op www.schakendsliedrecht.nl staat een uitgebreider verslag met ook alle rangen en standen.

 

Aankondiging Sliedrecht Zomertoernooi

 

Het schaakseizoen is alweer bijna voorbij! De zomertoernooien zijn alweer in aantocht en uiteraard blijft Schaakvereniging Sliedrecht niet achter! Voor de 4e keer op rij organiseren we ons Vakantietoernooi. Uiteraard willen we er weer een mooi toernooi van maken.

De afgelopen jaren waren de winnaars: Rik de Wilde, Rembrandt Bruil en Nathanael Spaan. Wie gaat er dit jaar voor de hoofdprijs? Maar in alle drie de ratinggroepen zijn mooie partijen te spelen en mooie prijzen te winnen.

 

Als je mee hebt gedaan de afgelopen jaren weet je inmiddels hoe het werkt. Zes schaakavonden, maximaal drie partijen per avond en indien je minimaal 9 partijen hebt mee geschaakt sta je in het eindklassement en val je in de prijzen. Maar ook als je maar één avond kunt of af en toe wilt schaken kan dit uiteraard. De avonden zijn gezellig, er zijn altijd tegenstanders van je eigen niveau en uiteraard elke avond weer lekkere hapjes.

 

We beginnen op 11 juli en gaan door zonder vakantiestop om te eindigen op 15 augustus. De mogelijke speeldata zijn dus 11-7, 18-7, 25-7, 1-8, 8-8 en de finaleavond is op 15-8.

Het speeltempo was altijd 20 minuten per persoon per partij, maar we gaan dit jaar met increment spelen: 

15 minuten met 5 seconden increment vanaf de eerste zet

Dit jaar spelen we in 3 gesloten ratinggroepen, dus je speelt altijd tegen iemand uit je eigen ratinggroep. Kans is wel groter dat je 2 keer tegen dezelfde tegenstander komt te spelen, maar dat is iets wat we gedurende het toernooi gaan zien.

 

Voor meer info:  

http://www.schakendsliedrecht.nl/2018/05/28/aankondiging-het-3e-sliedrechts-vakantietoernooi/

 

Wij hopen uiteraard op je komst zodat we er gezamenlijk weer een mooi succes van kunnen maken!  

Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar
vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

 

Online aanmelden gaat ook:

https://forms.gle/osrWQLDRZhZfGD8K7

 

Hartelijke groet,
Schaakvereniging Sliedrecht
Organisatie Vakantietoernooi
Marcel Klein & Martijn Stoker